Samen aan de slag met waterbeheer in Bargeres (Emmen)

Gepubliceerd op 25 oktober 2019

De woonwijk Bargeres in Emmen is geselecteerd voor Panorama Lokaal. Dit is een landelijke ontwerpprijsvraag om woonwijken en stadsranden klaar te maken voor de toekomst. De gemeente Emmen, Domesta, Lefier, Staatsbosbeheer en Vechtstromen hebben de woonwijk voorgedragen bij het College van Rijksadviseurs. Bargeres is 1 van de 7 woonwijken in Nederland die zijn geselecteerd. Dit maakte men gisteren bekend op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Bargeres staat voor een aantal moeilijke opgaven: de wijk vergrijst en het aantal inwoners neemt af. Ook de openbare ruimte inclusief het waterbeheer heeft een opknapbeurt nodig. Samen met de eerdergenoemde organisaties trekt Vechtstromen hier samen in op. Zij roepen daarbij de hulp in van de ontwerpteams van Panorama Lokaal. Dit zijn creatieve teams van architecten, stadsmakers, landschapsarchitecten en andere creatieve denkers. Via de prijsvraag zoeken we naar mogelijkheden om Bargeres klaar voor de toekomst te maken. We zoeken bijvoorbeeld naar mogelijkheden om regenwater anders op te vangen en mogelijkheden voor vernieuwing van het waterafvoersysteem zodat inwoners ook in de toekomst droge voeten blijven houden.

Meer weten?

Lees dan de informatie op de site van Panorama Lokaal: https://panoramalokaal.nl/locaties/emmen+bargeres


Medewerkers van de betrokken organisaties zijn blij met de deelname aan Panorama Lokaal. Samen waren ze aanwezig op de Dutch Design Week in Eindhoven.