Mee met de vrijwillige Waterbazen: op excursie langs de Doorbraak!

Gepubliceerd op 24 september 2021

Jan van ’t Hag en Henk van Buuren, twee van de excursieleiders bij ons waterschap, hadden er al lang naar uitgekeken: een excursie geven langs de Doorbraak. Donderdag 23 september was het dan, na de coronaperiode, eindelijk weer zover. Leden van de Kariboes uit Goor gingen met Jan en Henk mee op pad.

Het zonnetje probeert zijn herfststralen door een grijs wolkendek te prikken. En ondanks de wind is de temperatuur aangenaam. Prima weer voor een wandeling langs de Doorbraak.

Mee op pad

De ontvangst vindt plaats in Erve Peeze. Onder het genot van een kopje koffie/thee vertellen Henk en Jan aan de hand van een presentatie het verhaal van de Doorbraak. Van hoogwater in Almelo en de zoektocht om ervoor te zorgen dat de Almeloërs droge voeten konden houden, van het scheiden van stedelijk en landelijk water, van ecologische verbindingszones en vistrappen. De Doorbraak is een vrij nieuwe beek met een prachtige omgeving om te beleven. Daarom wordt er na de introductie een wandeling gemaakt langs de Doorbraak. Zo is de beek goed te bekijken en te ervaren. De wandeling voert langs de oevers. Stevige schoenen zijn daarom onontbeerlijk. En wat is er nou mooier dan op plaatsen komen, waar je anders niet zo gauw komt!

Excursieleiders zijn Waterbazen

Wij zijn trots op de vrijwilligers die als excursieleiders inwoners meenemen langs mooie plekjes in het werkgebied. Ze weten veel te vertellen over voldoende, veilig en schoon water en kunnen dat laten zien langs de beken en rivieren die we beheren. Onze vrijwilligers zijn daarom echte Waterbazen!


Excursie

Ook een Waterbaas worden en mee op pad met één van onze excursieleiders? Dat kan!