Heb jij iets met water? Meer weten over water? Kom erbij!

Gepubliceerd op 7 februari 2022

Waterschap Vechtstromen nodigt iedereen uit die iets met water heeft of meer wil weten om een kijkje te nemen achter de schermen bij het waterschap. De waterschappen werken hard aan schoon, veilig en voldoende water. Altijd al eens willen weten hoe Vechtstromen dat doet? Op 1 maart start een cursus met 4 trainingen en sluit af met een bezoek aan een vergadering van het algemeen bestuur (vergelijkbaar met de gemeenteraad van jouw gemeente). Deelname is gratis.

Trainingen met excursie

De trainingen zijn ’s avonds van 19.30 tot 22.00 uur op 1, 17 en 29 maart, op 12 april en sluit af met het bijwonen van een vergadering van het algemeen bestuur op 11 mei dit jaar. De cursus is voor iedereen die meer wil weten over en misschien wel actief wil worden voor het waterschap, bijvoorbeeld als lid van het algemeen bestuur. Als corona geen roet in het eten gooit, is er voorafgaand aan enkele trainingen een excursie om zelf te zien, te horen, te voelen en te ruiken aan waterschapswerk. Zoals naar de Energiefabriek in Hengelo, over de rioolwaterzuivering en door de puurwaterfabriek in Emmen, een project in het veld en sta je oog in oog met een (opgezette) beverrat (groot knaagdier (tot 10 kg) dat vanuit duitsland Nederland intrekt) en muskusrat.

Is water zeg maar jouw ding ….

Lijkt je dit wat, meld je vooral aan. Vechtstromen werkt aan schoon, veilig en voldoende water in zuidoost Drenthe, in het Vechtdal en in Twente. Nieuwsgierig, meer weten of gelijk aanmelden? Bij vragen bel met Marjolein Friele, projectleider verkiezingen bij waterschap Vechtstromen, telefoonnummer 088 – 220 33333. Opgave voor 22 februari.


Meer informatie en aanmelden voor de trainingen

Cursus is vol

Op dit moment kunt u zich niet meer aanmelden voor de cursus. Indien u wel geïnteresseerd bent kunt u dit aangeven per mail, indien er een vervolg komt zullen wij u hierover informeren. Dit kan via verkiezingen@vechtstromen.nl

Meer over verkiezingen