Overgebleven kerstdiners en oliebollen horen in afvalcontainer

Gepubliceerd op 19 december 2019

Gelukkig verdwijnen etensresten van het kerstdiner en (frituur)vet van oliebollen steeds vaker in de afvalcontainer of bij een inzamelingspunt en niet meer in het riool. Daar zijn we heel blij mee!

Vooral na het oliebollen bakken verdwijnt veel frituurvet in het riool. Het stollend vet belemmert het functioneren van het riool en zorgt dan voor storingen en overlast op de rioolwaterzuivering. In vergelijking met voorgaande jaren hebben we daar nu minder last van.

Toch roepen we u dit jaar ook weer op geen etensresten of frituurvet door het riool te spoelen. Gooi uw etensresten in de afvalcontainer en breng het frituurvet naar een inzamelingspunt bij u in de buurt. Het voorkomt schade en storingen en zo kunnen ook onze medewerkers van de zuivering ongestoord genieten van het kerstdiner en natuurlijk de oliebollen!

‘Niet in het riool’

Hoe kunt u zien wat het effect is van goed rioolgebruik? Dat doen we door het organiseren van open dagen op één van onze 23 rioolwaterzuiveringen. Kom kijken wanneer we weer een open dag hebben en zie wat we doen om uw afvalwater weer te zuiveren.

Wat kun jij doen?

Wil jij ook bijdragen aan een goed werkend riool? Gebruik dan het riool voor de drie P’s: poep, plas en (toilet)papier. En breng (frituur)vet naar de gele container bij de supermarkt of het milieuplein in je gemeente.


Meer informatie

Wil je meer weten over goed rioolgebruik of handige tips over het inleveren van (frituur)vet?