Prijswinnaars Open dag rioolwaterzuivering Emmen bekend


Op zaterdag 6 oktober jl, tijdens het Weekend van de Wetenschap, openden wij de deuren van de rioolwaterzuivering in Emmen voor het publiek.

Voor belangstellenden was er een uitgebreid programma, waaronder deelname aan de Wetenschapsquiz. Onder de vele antwoorden, waren er twee prijswinnaars. Donderdag 1 november jl. hebben Naomy Harms en Jan Dobbe, de prijs overhandigd gekregen van medewerkers van Waterschap Vechtstromen.

Wetenschapsprijsvraag

In een opstelling van vier cilinders, met daarin symbolisch medicijnen, was het aan de bezoekers te raden wat het rendement is, nadat in het zuiveringsproces een extra stap toegevoegd wordt om het water nog schoner te krijgen.

Niet één, maar twee prijswinnaars

Er werd door veel bezoekers een gokje gewaagd, maar tussen alle antwoorden zaten slechts twee personen die exact het juiste rendement wisten te raden; Naomy Harms en Jan Dobbe. Voor ons reden om niet aan één, maar aan twee prijswinnaars een prijs te overhandigen.

Op donderdag 1 november jl. hebben Naomy en Jan de prijs in ontvangst genomen. Naomy mag met haar vader en moeder een dagje naar het Watermuseum in Arnhem en Jan kan met zijn vrouw genieten van een bijdrage aan een dagje uit voor twee.

Naomy en Jan, nogmaals van harte gefeliciteerd.