Vaarseizoen Vecht uitgesteld tot 1 juni

Gepubliceerd op 26 maart 2020

Vanwege de aangescherpte RIVM-maatregelen die deze week zijn afgekondigd, hebben we besloten om het varen op de Vecht niet meer te faciliteren tot 1 juni. De sluizen in de Vecht tussen Ommen en de Duitse grens blijven gesloten. Doorgaande recreatievaart is daardoor niet mogelijk tot 1 juni. De sluizen worden alleen geopend voor hulpdiensten.

Normaal gesproken start ieder jaar op 1 april het vaarseizoen in de Vecht. Als gevolg van het hoge water van de afgelopen tijd, was het openen van de sluizen al uitgesteld tot 1 mei. Het RIVM heeft deze week aangescherpte maatregelen afgekondigd. Recreatie op het water leidt tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten. Daarom hebben we besloten om het varen op de Vecht tot 1 juni niet meer te faciliteren. Dat wil zeggen dat de sluizen (Junne, Mariënberg, Hardenberg en De Haandrik) tot 1 juni gesloten blijven.

Ook de sluizen in het benedenstroomse gebied tussen Ommen en Zwolle blijven gesloten tot 1 juni, zie de berichtgeving van waterschap Drents Overijsselse Delta hierover.