Vechtstromen organiseert open dag op rioolwaterzuiveringsinstallatie


Alleen voor het doorspoelen van het toilet gebruiken we per persoon al ongeveer 33 liter water. Daar sta je vast niet altijd bij stil. Via het riool komt dit water terecht op één van de vele rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi (rioolwaterzuivering)’s). Daar wordt van afvalwater weer biologisch schoon water gemaakt.

Benieuwd naar het zuiveren van afvalwater?

Kom op vrijdag 17 juni tussen 15.00 uur en 20.00 uur naar de open dag op rioolwaterzuiveringsinstallatie Almelo Vissedijk, Plesmanweg 2a Almelo. Bekijk daar het onlangs gerenoveerde terrein.

Renovatie afgerond

Begin 2021 is de zuivering aangepast naar de huidige technieken, waarbij deze weer optimaal functioneert en de levensduur van de zuivering is verlengd. Op de rwzi (rioolwaterzuivering) Almelo Vissedijk wordt het afvalwater gezuiverd van Almelo-Noord en de kernen Albergen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

Wat is er te doen

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen, worden alle vragen over het zuiveren van afvalwater beantwoord en ziet en ruikt u de werking van de zuivering. Voor de jonge bezoekers is er een ruimte ingericht waar zij onder leiding van de vrijwilligers van waterschap Vechtstromen proefjes kunnen doen, kunnen knutselen of zelf hun eigen rioolwaterzuiveringsinstallatie kunnen bouwen! Uiteraard zorgt waterschap Vechtstromen voor koffie, thee en ranja.


Rioolwaterzuivering Vissedijk tijdens de verbouwing

Rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk tijdens de verbouwing

Vissedijk nieuw

Rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk na verbouwing