Het water op dit weekeind? Let op snelle stromingen

Gepubliceerd op 12 mei 2023

Dit weekeind lijkt het mooi waterrecreatieweer te worden. Wilt u het water op met een kano, bootje of een sup, houd dan rekening met extra snelle stroming in het water. Door de vele neerslag van afgelopen weken en lokaal hevig buien is er meer water in ons watersysteem (beken, rivieren en kanalen) waardoor er meer stroming is. Met name bij stuwen kunnen stroomversnellingen en onderstromen in het water ontstaan waardoor u verrast kunt worden.

Wij adviseren u goed op te letten wanneer u het water op gaat. Het is niet altijd aan het water te zien hoe snel het stroomt en waar onderstroming ontstaat. Laat uw kinderen, maar ook uw hond niet uit de boot of kano in het water springen.

Zwem in officiële zwemwaterlocaties

Wij raden u aan, wanneer u wilt gaan zwemmen in natuurwater, dit te doen in de officieel aan gewezen zwemwaterlocaties die gecontroleerd worden. Ander oppervlaktewater is over het algemeen redelijk schoon, maar van dat water weten we de actuele kwaliteit niet.

Wij controleren van 1 mei tot 1 oktober regelmatig de kwaliteit van het zwemwater van de 46 officieel aangewezen zwemwaterlocaties in ons gebied. Check voordat je gaat zwemmen of de kwaliteit van het zwemwater goed is. Dit kun je vinden op zwemwater.nl en in de zwemwater app.