Sluis Junne gaat weer open op donderdag 23 juli

Gepubliceerd op 22 juli 2020

Goed nieuws voor vaarrecreanten op de Vecht: sluis Junne gaat weer open vanaf donderdag 23 juli. De afgelopen weken hebben we werkzaamheden aan de sluis verricht om ervoor te zorgen dat de sluis weer storingsvrij te bedienen is. Deze werkzaamheden zijn eind vorige week afgerond, waarna de sluis afgelopen maandag is getest. Deze test is positief verlopen. Daarom kan sluis Junne vanaf 23 juli open voor vaarrecreanten en kan er weer worden doorgevaren op de Vecht.

Werkzaamheden

Vlak na het begin van het vaarseizoen op de Vecht is sluis Junne in storing gegaan. De aandrijving van de sluiskleppen bleek niet goed te functioneren. In de afgelopen weken hebben we de sluis deels drooggezet, de probleemveroorzakers in kaart gebracht en werkzaamheden verricht om deze probleemveroorzakers permanent te verhelpen. Afgelopen maandag is de sluis uitgebreid getest, waarbij bleek dat de sluis naar behoren functioneert en opengesteld kan worden.

Sluizen in de Vecht

Voor de vaarrecreant verandert er niets aan het gebruik van de sluis. Net als op de andere sluizen is ook op de sluis Junne tijdens de openingstijden een toezichthouder namens het waterschap aanwezig. Alle sluizen in de Vecht tussen Ommen en de Duitse grens zijn in het vaarseizoen dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Meer informatie over varen op de Vecht is te vinden via www.vechtstromen.nl/varenopdevecht.