Sluis Junne vanwege technisch probleem vooralsnog gesloten tot en met dinsdag 9 juni


Afgelopen maandag, 1 juni, is het vaarseizoen op de Vecht tussen Ommen en de Duitse grens van start gegaan. Ondanks de testen die voor het vaarseizoen zijn uitgevoerd, is er helaas een technisch probleem opgetreden bij sluis Junne, waardoor de sluis vooralsnog tot en met aanstaande dinsdag dicht blijft. In de komende dagen willen we het probleem uitgebreid onderzoeken en hopen we deze permanent op te lossen. De overige sluizen en boothellingen blijven geopend. Houd tijdens het varen rekening met de geldende vaarregels, natuur en andere recreanten op en langs het water.

Sluis Junne vooralsnog gesloten tot en met 9 juni

Sluis Junne is vorig jaar tijdens het vaarseizoen ook een aantal keer uit bedrijf geweest vanwege technische problemen. Ondanks reparaties en uitgebreide tests voorafgaand aan het huidige vaarseizoen is er deze week opnieuw een technisch probleem ontstaan. De aansturing van de sluisklep werkt niet goed, waardoor de sluis in storing gaat. Dat is uiteraard niet prettig voor vaarrecreanten die met hun boot verder of terug willen varen. We gebruiken de komende dagen, tot en met dinsdag 9 juni, om het probleem goed in kaart te brengen en met technische experts te werken aan een structurele oplossing. We hopen dat we de sluis op woensdag 10 juni weer kunnen openen, maar we kunnen op dit moment helaas geen garanties geven. We adviseren om onze website in de gaten te houden. De overige sluizen en boothellingen blijven gewoon open.

Start vaarseizoen: geniet van de Vecht, maar houd je aan de regels

Het was afgelopen maandag druk op de Vecht. Veel mensen genoten op het water van het mooie weer en de prachtige omgeving. Ook trokken de bootjes in de sluizen veel bekijks van voorbijgaande wandelaars en fietsers. Onze toezichthouders waren ook op het water aanwezig en constateerden dat het gros van de vaarrecreanten zich netjes aan de regels hield. Echter, er waren ook een aantal vaarrecreanten die zijn aangesproken op hun gedrag omdat ze zich niet aan de regels hielden. Het ging hierbij vooral om te hard varen (de maximumsnelheid is 9 kilometer per uur) en onveilig gedrag op het water, aanleggen op plekken waar dit niet is toegestaan, de boot te water laten op plekken waar dit niet is toegestaan en het niet kunnen tonen van een vaarbewijs of kentekenregistratie. Daarom willen we nogmaals oproepen: houd je aan de vaarregels en houd tijdens het varen rekening met de natuur en andere recreanten op en langs het water. We verzoeken om misstanden direct bij onze toezichthouders te melden via ons algemene nummer: 088-2203333 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar). Geef hierbij duidelijk een locatie, tijdstip en eventuele andere relevante gegevens aan.