Medicijnen die u niet meer gebruikt? Lever ze in!


Heeft u medicijnen in huis die over datum zijn of die u niet meer gebruikt? Lever ze bij uw apotheek of milieustraat! Zij verwerken ongebruikte medicijnen namelijk op een manier die veilig is voor het milieu.

Goede en veilige medicijnen zijn van levensbelang. Medicijnen zijn onmisbaar voor miljoenen Nederlanders, maar er is zorg over de resten ervan in het milieu. Dit omdat de medicijnresten na gebruik door de patiënt via het riool in het oppervlaktewater terecht komen. En daarnaast ook omdat mensen medicijnen soms door het toilet en gootsteen spoelen. Medicijnresten kunnen een negatief effect hebben op organismen in water en de bereiding van schoon drinkwater moeilijk maken.

Breng daarom altijd ongebruikte medicijnen terug naar de apotheek of milieustraat. Medicijnresten die ingezameld zijn via de apotheek of milieustraat worden door de afvalverwerker op verantwoorde wijze verwerkt in speciale verbrandingsovens, waarbij reinigingsinstallaties de afvalgassen zuiveren die daarbij vrijkomen.

Levert u uw ongebruikte medicijnen in? Verwijder dan het doosje en etiket met uw persoonlijke gegevens. Vloeibare medicijnen mag u ook inleveren.

Voor meer informatie, kijk op www.onswater.nl/medicijnresten.