U bent ook een waterbaas!

Gepubliceerd op 17 mei 2021

Er zijn al heel veel mensen zijn die zich op hun eigen manier waterbewust gedragen. Steeds meer mensen vangen bijvoorbeeld regen op met een regenton of een geveltuin. En steeds meer grondeigenaren houden water vast in hun sloten door daar kleine stuwtjes in te zetten. Daarmee houden ze het water vast tijdens natte periode, zodat het langzaam in de grond zakt en weer gebruikt kan worden tijdens droge tijden.

Win een Ton!

Hoe spaar jij water in, bijvoorbeeld, je tuin? Of ken jij een waterbaas die dat al doet? Maak tussen 17 mei en 28 juni een foto waarop te zien is hoe jij of jouw waterbaas water spaart.

Deel deze foto via Facebook of Instagram, Tag ons met @vechtstromen en gebruik de Hashtag #VechtstromenWaterbaas

En wie weet, win jij een regenton, die we de winnaar uiteraard persoonlijk komen brengen!

Blij met alle waterbazen

Wij zijn ontzettend blij met alle waterbazen. Hoe meer waterbewuste mensen, hoe beter! Vechtstromen, en de andere waterschappen in Nederland, zet de komende periode diverse waterbazen, die goede voorbeelden van water sparen zichtbaar maken, in het zonnetje. Want ze laten allemaal zien dat iedereen simpel een kleine bijdrage kan leveren om anders om te gaan met water. Grote maatschappelijke opgaven zoals het klimaat, onze waterkwaliteit en duurzaamheid vragen om een gezamenlijke inzet. Heel veel kleine bijdragen hebben een groot effect!