Waterbazen ruimen op langs en op de Vecht!

Gepubliceerd op 1 oktober 2021

Op zaterdag 25 september hebben verschillende verenigingen al suppend en kanoënd afval opgeruimd langs de oevers van de Vecht.

Vanaf het startpunt bij De Koppel in Hardenberg kregen de verenigingen kregen ieder een stuk rivier- en rivieroever aangewezen. Op sups en kano’s voeren de leden langs de oevers. Langs dit stuk van ongeveer één tot twee kilometer werd al suppend en kanoënd afval opgeruimd.

Opruimactie

De opruimactie was onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation, en sluit aan bij The World Cleanup Day die een week eerder werd gehouden. De actie werd mede georganiseerd door Natuuractiviteitencentrum De Koppel. Na het opruimen deelden de deelnemers hun opbrengst. Zo wordt bijgehouden hoeveel zakken met afval er zijn opgeruimd en om wat voor soort afval het gaat. Deze resultaten worden landelijk bijgehouden. Het uiteindelijke doel is dat er geen plastic afval meer via de rivieren naar de zee gaat.

Waterbazen helpen water schoon houden

Ook voor een waterschap is het van groot belang dat water schoon blijft. Dat is beter voor de planten, dieren en de kwaliteit van het water.

Steeds meer mensen ruimen afval op langs de oevers. Zo houden we met elkaar het water schoon. De deelnemers aan de opruimactie zijn daarom voor Vechtstromen echte Waterbazen!


Weten wat u kunt doen voor schoon water?