Open dag rioolwaterzuiveringsinstallatie Almelo Vissedijk

Gepubliceerd op 25 mei 2022

Alleen voor het doorspoelen van het toilet gebruiken we per dag al ongeveer 33 liter water per persoon. Daar sta je vast niet altijd bij stil. Via het riool komt dit water terecht op één van de vele rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi (rioolwaterzuivering)). Daar wordt van afvalwater, biologisch schoon water gemaakt.

Benieuwd hoe wij zuiveren?

Kom dan naar de open dag op rwzi (rioolwaterzuivering) Almelo Vissedijk, Plesmanweg 2a te Almelo op vrijdag 17 juni tussen 15.00 en 20.00 uur. Tot dan!

Zuivering gerenoveerd

Begin 2021 is de renovatie op Almelo Vissedijk afgerond, de zuivering is helemaal aangepast naar de huidige technieken waarbij deze weer optimaal functioneert en de levensduur van de zuivering verlengd is. Op de rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk wordt het afvalwater gezuiverd van Almelo-Noord en de kernen Albergen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

Wat is er te doen

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen, worden al uw vragen over het zuiveren van afvalwater beantwoord en ziet en ruikt u vooral de werking van de zuivering. Voor de jonge bezoekers is een ruimte in het bedijfsgebouw ingericht waar zij onder leiding van onze vrijwilligers proefjes kunnen doen, knutselen of een eigen zuivering kunnen bouwen! Uiteraard zorgen wij voor koffie, thee en ranja.