Beleef water tijdens de Twentse waterweek van 11 t/m 19 juni

Gepubliceerd op 1 juni 2022

Tijdens de Twentse Waterweek van 11 t/m 19 juni 2022 staat Twente in het teken van water; op allerlei locaties worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Ook wij organiseren verschillende activiteiten. Met deze week willen we het water- en klimaatbewustzijn vergroten en inzicht geven in wat wij doen en u zelf kunt doen.

Twente is een prachtige regio waar iedereen optimaal kan genieten van het water. Voor iedereen is er wel iets te beleven deze week. Van rondleidingen bij de Doorbraak en Kristalbad, tot wandel- en fietstochten en de officiële opening van onze zuivering Vissedijk in Almelo. Ook kunnen inwoners bijvoorbeeld een kijkje nemen bij het hoofdrioolgemaal in Borne of op excursie gaan langs de Dinkel.

Door het extreem warme weer van de laatste weken ervaren we de gevolgen van klimaatverandering des te meer. Met de Twentse Waterweek willen we het waterbewustzijn van inwoners, ondernemers en bestuurders dan ook vergroten en inzicht geven in het feit dat iedereen een steentje bij kan dragen aan een beter klimaat.”

Twentse Waterweek van 11 t/m 19 juni 2022

De Twentse gemeenten en het waterschap organiseren, al dan niet in samen, verschillende activiteiten tijdens de Twentse Waterweek. Op de pagina Twentse waterweek ziet u welke activiteiten wij deze week organiseren.

Op de website www.groenblauwtwente.nl staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Twentse Waterweek in alle gemeenten. Hier vindt u ook meer informatie over de activiteiten en kunt u zich aanmelden, mocht dat nodig zijn.

Initiatief van Twents Waternet

De Twentse Waterweek is een initiatief van Twents waternet: een professioneel netwerk van 14 Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen en de partners provincie Overijssel en Vitens (drinkwaterbedrijf). De overtuiging is ‘samen slimmer met water’. Belangrijke aandachtspunten binnen de samenwerking zijn kostenbeheersing, bijdragen aan een prettige leefomgeving en innovatie op het gebied van water.