Politieke partijen bekend, verkiezingscampagne van start!

Gepubliceerd op 6 februari 2023

De tien partijen die op 15 maart aanstaande meedoen aan de waterschapsverkiezingen zijn bekend. Je kunt stemmen op een van de volgende partijen:

Water natuurlijk, CDA, AWP, VVD, 50PLUS, ChristenUnie, Ouderenpartij, SGP, BBB, BVNL.

Dilemma’s op een rij

Bij waterschap Vechtstromen staan we de komende jaren voor verschillende dilemma’s. Die hebben we voorgelegd aan de verschillende partijen. Bijvoorbeeld; moet ons water super schoon zijn voor mens, plant en dier of moeten we accepteren dat vervuiling er tegenwoordig bij hoort? Of is werken aan schoon, veilig en voldoende water genoeg of willen we meer en voorop lopen in duurzaamheid en energietransitie?

Kijk op de pagina’s van de partijen via de verkiezingenpagina om te zien hoe zij hierop reageren. Zo krijg je een beeld van wat er te kiezen valt op 15 maart!

Op naar de verkiezingen!

Op 13 februari geeft watergraaf Stefan Kuks het officiële startsein voor de verkiezingscampagne. Hij krijgt daarbij hulp van onze regionale verkiezingsambassadeurs Gemma, Faduma en Barend. Je gaat hen de komende tijd vaker tegenkomen, bijvoorbeeld op verkiezingsposters, in krantenartikelen en filmpjes op deze website. Daarin vertellen ze meer over hun relatie met water en waarom zij zeker gaan stemmen!


Meer informatie

Op de verkiezingenpagina vindt u meer informatie over de politieke partijen en hoe zij reageren op de dilemma's.

Faduma stemt 15 maart, jij ook?