Kom ook naar de Twentse Waterweken!


Van 1 t/m 14 mei vinden de Twentse Waterweken plaats. Door heel Twente worden op allerlei locaties, door gemeenten en het waterschap, leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Zoals rondleidingen, demonstraties, wandel- en fietstochten en open dagen. Voor iedereen is er deze week wel iets te beleven!

Water is van levensbelang voor mens, dier en natuur. Door klimaatverandering komen periodes van droogte en de kans op (drink)watertekorten ook in Twente steeds vaker voor. Tijdens de Twentse waterweken leer je op een leuke manier meer over het belang van water(beheer) en het aanpassen op het veranderende klimaat.

Veel activiteiten voor jong en oud

Tijdens de Twentse Waterweken organiseert waterschap Vechtstromen diverse activiteiten. Denk aan excursies bij de Regge en het Kristalbad. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij onze rioolwaterzuiveringen in Haaksbergen, Vroomshoop en Enschede, tijdens een van de Open dagen. Op onze pagina van de Twentse Waterweken vind je meer informatie over bovenstaande activiteiten.

Ben je benieuwd wat er nog meer georganiseerd wordt? Kijk voor een overzicht van de activiteiten van alle deelnemende overheden op groenblauwtwente.nl/waterweken.
 
De Twentse Waterweken zijn een initiatief van de Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen, provincie Overijssel en Vitens (drinkwaterbedrijf). De Twentse Waterweken sluiten aan op de landelijke Week van Ons Water.