Twentse Waterweek 11 - 19 juni


Tijdens de Twentse waterweek van 11 tot en met 19 juni 2022 worden door heel Twente op allerlei locaties, door gemeenten en ons waterschap, leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Zoals rondleidingen, demonstraties, wandel- en fietstochten en open dagen. Voor iedereen is er deze week wel iets te beleven.

Op deze pagina vind je de activiteiten die wij als waterschap deze week organiseren.

Jack proefje

Programma activiteiten tijdens Twentse waterweek

Hele week: Tentoonstelling De Dinkel op Landgoed Singraven

De permanente tentoonstelling De Dinkel Verbindt in de dorsloods op Landgoed Singraven is voor iedereen toegankelijk en te bezoeken tijdens de openingstijden van de landgoedwinkel: dinsdag t/m zaterdag 10.30 -17.00 uur en zondag 12.00-17.00 uur.

Locatie: Landgoed Singraven, Molendijk 37 Denekamp

14 juni: Hoofdrioolgemaal Van Speijkplein Borne

Op dinsdag 14 juni kun je van 10.00 uur tot 12.30 uur een bezoek brengen aan het hoofdrioolgemaal Borne, de gemeente Borne en waterschap Vechtstromen geven uitleg over de werking van het gemaal.

Het hoofdrioolgemaal Borne ligt circa 5 meter onder de grond en verpompt het afvalwater van Borne naar de zuivering te Hengelo. Het gemaal bestaat uit 4 pompen met een droge opstelling. Je kunt (per trap) naar beneden afdalen en een kijkje nemen.

Locatie: Van Speijkplein (parkeerplaatsen aan de Welemanstraat)

16 juni: Hoofdrioolgemaal Van Speijkplein Borne

Op donderdag 16 juni kun je van 10.00 uur tot 12.30 uur een bezoek brengen aan het hoofdrioolgemaal Borne, de gemeente Borne en waterschap Vechtstromen geven uitleg over de werking van het gemaal.

Het hoofdrioolgemaal Borne ligt circa 5 meter onder de grond en verpompt het afvalwater van Borne naar de zuivering te Hengelo. Het gemaal bestaat uit 4 pompen met een droge opstelling. Je kunt (per trap) naar beneden afdalen en een kijkje nemen.

Locatie: Van Speijkplein (parkeerplaatsen aan de Welemanstraat)

17 juni: Rondleidingen Kristalbad

Onze vrijwilligers leiden je graag rond op het Kristalbad op vrijdag 17 juni om 13.00. Voor de rondleidingen dien je je zich vooraf op te geven, zodat wij voldoende vrijwilligers aanwezig hebben op de beide locaties.

Locatie: Kristalbad, toegankelijk vanaf IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede.

17 juni: Open dag Zuivering Almelo-Vissedijk

Benieuwd hoe wij jouw afvalwater zuiveren? Kom op vrijdag 17 juni tussen 15.00 en 20.00 uur naar de open dag op de rioolwaterzuivering(rioolwaterzuivering) Almelo Vissedijk. Daar worden jouw vragen over zuiveren van afvalwater beantwoord tijdens een rondleiding. Kinderen kunnen onder leiding van vrijwilligers proefjes doen, knutselen en een eigen zuivering kunnen bouwen! Uiteraard zorgen wij voor koffie, thee en ranja.

Locatie: Plesmanweg 2a te Almelo

18 juni: Wandeltocht Dinkeldal Zuid Glane

Wandeltocht met informatie over het project Herinrichting Dinkel-Zuid. Het is een begeleide wandeling vanuit het dorpshuis (rondje Glane) langs de nieuw ingerichte Dinkel. De wandeltocht start om 10.30 uur en duurt maximaal 1,5 uur.

Locatie: Dorpshuis De Glaan, Gronausestraat 330a Glane. Aanmelden kan bij de gemeente Losser, via communicatie@losser.nl

18 juni: Rondleiding rioolwaterzuivering Glanerbrug

Weten hoe wij jouw afvalwater weer zuiveren zodat het terug de natuur in kan? Op onze rioolwaterzuivering kun je op zaterdag 18 juni om 10.00, 11.00, 12.00 en 13.00 uur deelnemen aan een rondleiding door onze vrijwilligers. Zie, ruik en leer hoe afvalwater weer schoon wordt.

Locatie: Kerkstraat 86 te Enschede

Canvas reggedal enter