Twentse Waterweken 1 - 14 mei 2023


Tijdens de Twentse waterweken van 1 t/m 14 mei 2023 worden door heel Twente op allerlei locaties, door gemeenten en ons waterschap, leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud rondom het thema water. Zoals rondleidingen, demonstraties, wandel- en fietstochten en open dagen. Voor iedereen is er deze week wel iets te beleven!

Op deze pagina vind je de activiteiten die wij als waterschap deze week organiseren.

Handig om te weten:

  • De excursies zijn buiten. We raden je aan om stevige schoenen aan te trekken.

  • Minimaal 8 deelnemers, maximaal 20 deelnemers.

  • Bij voldoende aanmeldingen ontvang je per mail een definitieve bevestiging en de benodigde informatie.
Jack proefje

Programma activiteiten tijdens Twentse waterweken

Dinsdag 2 mei: Excursie de Regge

Onze vrijwilligers leiden je graag rond op de Regge op dinsdag 2 mei van 13.30 – 15.30 uur. Aansluitend maak je van 15.30 – 16.30 uur een vaart op de Enterse Zomp, genaamd "De Vriendschap", georganiseerd in samenwerking met de gemeente Wierden. Voor de rondleidingen dien je je vooraf op te geven, zodat wij voldoende vrijwilligers aanwezig hebben op de locaties.

De rondleidingen zijn alleen geschikt voor volwassenen.

Locatie: Werfstraat 19 te Enter

Woensdag 3 mei: Open dag rioolwaterzuivering Haaksbergen

Benieuwd hoe wij jouw afvalwater zuiveren? Kom op woensdag 3 mei tussen 13.00 en 16.00 uur naar de open dag op de rioolwaterzuivering(rioolwaterzuivering) Haaksbergen. Daar worden jouw vragen over zuiveren van afvalwater beantwoord tijdens een rondleiding. Kinderen kunnen onder leiding van vrijwilligers proefjes doen, knutselen en een eigen zuivering kunnen bouwen! Uiteraard zorgen wij voor koffie, thee en ranja.

Locatie: Leferinkweg 7 te Haaksbergen

Zaterdag 6 mei: Open dag rioolwaterzuivering Vroomshoop

Benieuwd hoe wij jouw afvalwater zuiveren? Kom op zaterdag 6 mei tussen 10.00 en 14.00 uur naar de open dag op de rioolwaterzuivering(rioolwaterzuivering) Vroomshoop. Daar worden jouw vragen over zuiveren van afvalwater beantwoord tijdens een rondleiding. Kinderen kunnen onder leiding van vrijwilligers proefjes doen, knutselen en een eigen zuivering kunnen bouwen! Uiteraard zorgen wij voor koffie, thee en ranja.

Locatie: De Sluis 20 te Vroomshoop

Woensdag 10 mei: Excursie Kristalbad

Onze vrijwilligers leiden je graag rond op het Kristalbad op woensdag 10 mei om 10.00 - 12.00 uur. Voor de rondleidingen dien je je zich vooraf op te geven, zodat wij voldoende vrijwilligers aanwezig hebben op de locaties.

De rondleidingen zijn alleen geschikt voor volwassenen.

Locatie: Kristalbad, toegankelijk vanaf IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede.

Zaterdag 13 mei: Open dag rioolwaterzuivering Enschede

Benieuwd hoe wij jouw afvalwater zuiveren? Kom op zaterdag 13 mei tussen 10.00 en 14.00 uur naar de open dag op de rioolwaterzuivering Enschede. Daar worden jouw vragen over zuiveren van afvalwater beantwoord tijdens een rondleiding. Kinderen kunnen onder leiding van vrijwilligers proefjes doen, knutselen en een eigen zuivering kunnen bouwen! Uiteraard zorgen wij voor koffie, thee en ranja.

Locatie: Lonnekerbrugstraat 175 te Enschede

Canvas reggedal enter