Voortgezet onderwijs


Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs bieden wij op maat gemaakte opdrachten, gastlessen en excursies aan. Zo beschikken wij over een drietal interactieve gastlessen, namelijk een les over het zuiveren van afvalwater, een les over het veranderende klimaat en een les over landbouw en natuur. Naast deze lessen kunt u ook contact met ons opnemen voor een gastles passend bij uw thema of lessenserie.

Zuiveren van afvalwater

Tijdens de les over het zuiveren van afvalwater leren de leerlingen wat ‘biologisch schoon water’ is. Daarbij maken wij gebruik van de Water Experience Game om hen op actieve wijze kennis te laten maken met het waterschapwerk. In groepen van 4 tot 10 personen werken de leerlingen 20 minuten van de les samen om het proces van het zuiveren van afvalwater te ontdekken.

Landbouw en Natuur

Tijdens de les over landbouw en natuur leren de leerlingen over de historie van een waterschap, wat een waterschap doet en wat de nauwe relatie is tussen waterschappen en de landbouw. Daarnaast gaan de leerlingen actief aan de slag met verschillende vraagstellingen over deze onderwerpen. Deze les is uitsluitend geschikt voor leerlingen van het vmbo.

edu i


Informatie voor docenten

Voor ieder niveau, iedere leeftijd en iedere groepsgrootte kunnen wij gastlessen of excursies organiseren. Met uw klas meer leren over het waterschapwerk kan door het formulier in te vullen voor het aanvragen van een gastles. Dan bekijken wij samen de mogelijkheden. Heeft uw klas meer behoefte aan een excursies? Vul dan het formulier in voor het aanvragen van een excursie.

Girlsday

Dit jaar doen wij opnieuw mee aan Girlsday, een initiatief om meer meisjes te enthousiasmeren voor technische beroepen. Enthousiaste medewerkers van ons waterschap nemen de meiden mee over de rwzi in Hengelo. Opgeven kan via www.vhto.nl.

Lespakket KlimaatActieve Stad (GeoFuture School)

Samen met het Canisius in Almelo hebben wij een lespakket ontworpen voor stedelijke klimaatadaptatie (KlimaatActieve Stad). Meer weten? Neem contact met ons op via educatie@vechtstromen.nl

Klimaatverandering

waterbak

Om leerlingen actief aan de slag te laten gaan met het veranderende klimaat, maken wij gebruik van de watertafel. In groepen van 4 tot 10 personen ontdekken de leerlingen in 20 minuten van de les wat de effecten zijn van klimaatverandering. Daarnaast kunnen zij met het simpele model van een stad, zelf invloed uitoefenen op de hoeveelheid water dat in de stad blijft staan.