Enthousiaste vrijwilligers gezocht


Hou jij van water en natuur en vind je het leuk om basisschoolkinderen iets te leren? Word dan vrijwilliger bij het waterschap!

Onze vrijwilligers geven waterlessen aan groep 7 en 8 van de basisschool. Momenteel hebben wij een betrokken groep van 26 vrijwilligers, maar door de grote hoeveelheid aanvragen voor waterlessen zijn we op zoek naar nieuwe enthousiastelingen.

Lijkt het je leuk om kinderen iets te leren over hoe belangrijk water voor ons is en hoe rioolwater op een rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) wordt schoongemaakt? Meld je dan als vrijwilliger aan via het aanmeldingsformulier rechts bovenin.

Vrijwilligers over hun werk

Wat houdt de functie in?

Water is overal. Als je doucht, als je de wc doorspoelt, als het regent, bij het zwemmen, maar wat weten kinderen over water?

Als vrijwilliger verzorg je waterlessen voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Als ware onderzoekers gaan leerlingen samen met jou aan de slag door middel van proefjes, filmpjes en een werkboekje met opdrachten en vragen. Een leuke, afwisselende les, waarin ze vooral zelf veel doen en ontdekken.

Ongeveer twee weken na de waterles op school leid je de klas rond over een rioolwaterzuiveringsinstallatie, zodat ze met hun eigen ogen kunnen zien en vooral ruiken hoe rioolwater wordt schoongemaakt en weer terugstroomt in de natuur.

Je geeft de waterles en rondleiding samen met een andere vrijwilliger.


Word jij onderdeel van dit enthousiaste team van vrijwilligers?

Wordt onderdeel van dit enthousiaste team van vrijwilligers

Wie zoeken wij?

Kun je goed met kinderen omgaan, ben je enthousiast, heb je affiniteit met het werk van een waterschap en vind je het leuk om kinderen wat bij te brengen over het werk van een waterschap, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat bieden wij?

Je krijgt van ons een training van twee dagen zodat je weet hoe je de waterles en rondleiding kunt geven. De trainingsdagen gaan onder andere in op het leren van didactische vaardigheden die nodig zijn bij het lesgeven, maar je krijgt ook training over hoe een rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt. Je ontvangt een kleine onkostenvergoeding en een kilometervergoeding. Specifieke kennis is niet nodig, interesse voor het werk van het waterschap wel!

Informatie en sollicitatie

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ingezet kunnen worden in de omgeving van Nijverdal, Enschede en Hengelo. Je kunt solliciteren tot en met 14 februari 2018. Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Ilse Fransbergen, educatieadviseur, telefonisch: 088 – 2203513 of e-mail: i.fransbergen@vechtstromen.nl. Je kunt solliciteren door het formulier in te vullen.

Na introductiegesprekken vinden er twee trainingsdagen plaats.