Kanoën en varen


Dinkel

Kanoën op de Dinkel is alleen toegestaan in de periode van 1 sept t/m 31 maart en u dient in het bezit te zijn van een vergunning. U kunt de vergunning aanvragen door het contactformulier invullen en aangeven met hoeveel kano’s u wilt gaan varen op welke data.

Met andere vaartuigen mag u niet op de Dinkel.

Regge

Op de Regge kun je vrij kanoën en varen, mits de boot niet gemotoriseerd is. Met fluisterbootjes mag je varen op de Regge.

Kanovaren in Overijssel - 400 km kanoroutes

Overijssel is één van de mooiste kanoprovincies van Nederland. Wilt u Overijssel ontdekken als ideale kanoprovincie dan is het boekje "Kanovaren in Overijssel" 400 km kanoroutes een handige leidraad.

De bevaarbare waterlopen in de mooie omgeving van waterschap Vechtstromen zijn grotendeels opgenomen in de bestaande kanoroutes. Bij een groeiend aantal outdoorbedrijven in het gebied zijn kano's te huur of kunnen onder begeleiding tochten worden gemaakt. Het waterschap waarschuwt dat het water bij stuwen, maar ook op verschillende andere plaatsen, gevaarlijk kan zijn.

Boekje Kanovaren in Overijssel

Het boekje "Kanovaren in Overijssel"- 400 km kanoroutes" is verkrijgbaar bij de VVV's, kanoverhuurbedrijven in Overijssel en de boekhandels in het hele land.

Een handig hulpmiddel om kanoroutes te vinden is Kanoweb


Varen op de Vecht

(Kano)varen op de Vecht is toegestaan. In de Vecht liggen stuwen, deze maken wij passeerbaar voor boten met een beperkte diepgang.

Informatie over de sluizen in de Vecht

Regels

Om ervoor te zorgen dat dat de situatie voor iedereen zo veilig mogelijk blijft, gelden er regels.

De regels gelden voor het deel van de Vecht dat in beheer is bij ons waterschap, tussen de landgrens met Duitsland en de uitmonding van de Regge in de Vecht bij Ommen.

 • Gemotoriseerd varen op de Vecht is toegestaan tussen 1 april en 1 november, tussen zonsopgang en zonsondergang.
 • De maximum vaarsnelheid is 9 kilometer per uur.
 • Aan vaartuigen worden de volgende eisen gesteld:
  • de maximaal toegestane lengte is 12,50 meter;
  • de maximale toegestane breedte is 2,75 meter;
  • de maximale diepgang is 0,50 meter.
  • Jetski’s zijn verboden.

Langs de Vecht zijn op verschillende plekken mogelijkheden om aan te meren. Het is verboden om anders dan op deze plekken aan te meren of het anker uit te gooien.

Op kaarten die onderdeel zijn van het besluit over deze regels, is te zien waar wel en waar niet kan worden aangemeerd. Het besluit en de kaarten vindt u in de regeling.Andere regels vanaf de Hessel Mulertbrug in Ommen

Vanaf de Hessel Mulertbrug in Ommen tot de monding in het Zwartewater bij Zwolle gelden andere regels. Dit deel van de Vecht is in beheer bij waterschap WDODelta, www.wdodelta.nl