Kanoën en varen


Kanovaren in Overijssel - 400 km kanoroutes

Overijssel is één van de mooiste kanoprovincies van Nederland. Wilt u Overijssel ontdekken als ideale kanoprovincie dan is het boekje "Kanovaren in Overijssel" 400 km kanoroutes een handige leidraad.

De bevaarbare waterlopen in de mooie omgeving van waterschap Vechtstromen zijn grotendeels opgenomen in de bestaande kanoroutes. Bij een groeiend aantal outdoorbedrijven in het gebied zijn kano's te huur of kunnen onder begeleiding tochten worden gemaakt. Het waterschap waarschuwt dat het water bij stuwen, maar ook op verschillende andere plaatsen, gevaarlijk kan zijn.

Boekje Kanovaren in Overijssel

Het boekje "Kanovaren in Overijssel"- 400 km kanoroutes" is verkrijgbaar bij de VVV's, kanoverhuurbedrijven in Overijssel en de boekhandels in het hele land.

Een handig hulpmiddel om kanoroutes te vinden is Kanoweb


Varen of kanoën

Dinkel

Voor kanoën op de Dinkel heeft u een vergunning nodig, deze geldt van 1 sept t/m 31 maart. U kunt het contactformulier invullen en aangeven met hoeveel kano’s u wilt gaan varen in welke periode.

Met andere vaartuigen mag u niet op de Dinkel.

Regge

Op de Regge kun je vrij kanoën en varen, mits de boot niet gemotoriseerd is. Met fluisterbootjes mag je varen op de Regge.

Vecht

Kanovaren op de Vecht is toegestaan, maar men mag niet overal aanmeren. Om ervoor te zorgen dat dat de situatie voor iedereen zo veilig mogelijk blijft, gelden er regels.

Maximum snelheid

Voor varen op de Vecht geldt een maximumsnelheid van 9 km/u en is bij sommige vaartuigen een vaarbewijs verplicht.

Vissen

Vissen in de Vecht is alleen toegestaan met een vispas. Vissers moeten zich aan de Visserijwetgeving houden. Mogelijk worden vissers gecontroleerd.