Sluizen Vecht tussen Ommen en Duitse grens gaan weer open op 1 april

Gepubliceerd op 29 maart 2022

Op 1 april start het vaarseizoen op de Overijsselse Vecht tussen Ommen en de Duitse grens. Vanaf die dag zijn de sluizen Junne, Mariënberg, Hardenberg en De Haandrik weer geopend tussen 9.00 en 17.00 uur. Ook zijn de boothellingen in Hardenberg (nabij De Koppel) en Ommen (in de haven) weer open. De sluizen Vilsteren en Vechterweerd, tussen Zwolle en Ommen, gaan open op 14 april.

Te gast in de natuur

Het Overijsselse Vechtdal is een prachtig gebied om vanaf het water te beleven. Om planten en dieren, bijvoorbeeld broedende vogels, zo weinig mogelijk te verstoren, gelden er regels. De maximum snelheid voor alle vaartuigen is 9 kilometer per uur, er mag enkel gevaren worden tussen zonsopgang en zonsondergang en het is niet toegestaan aan te leggen aan de kanten of oevers te betreden waar er geen voorzieningen zijn. Op deze regels wordt ook gehandhaafd door onze handhavers. Zo kunnen we deze zomer allemaal op een veilige manier genieten van de Vecht en blijft bovendien de natuur gespaard.

Meer informatie

Waterschap Vechtstromen beheert de Vecht tussen Ommen en de Duitse grens. Het stroomgebied van de Vecht tussen Zwolle en Ommen wordt beheerd door waterschap Drents Overijsselse Delta. De sluizen in dit gebied, sluis Vilsteren en sluis Vechterweerd, gaan op 14 april open. Voor een actueel overzicht van bedieningstijden van sluizen of werkzaamheden aan de Vecht kunt u terecht op de websites van de verantwoordelijke waterbeheerders: www.vechtstromen.nl/varenopdevecht en www.wdodelta.nl/varenopdevecht. Ook zijn er flyers beschikbaar bij de sluiswachters waarin u alle informatie over het varen op de Vecht kunt vinden.