Wandelen en fietsen

Gepubliceerd op 24 januari 2018

Wandelen

In ons gebied zijn vooral de grotere beken en kanalen voor verschillende vormen van recreatie geschikt gemaakt. De naastgelegen paden zijn vaak opengesteld voor wandelaars. Bezienswaardig is niet alleen is de mooie natuur langs het water, maar ook de stuwen en vistrappen.

Wandelnetwerk Twente en  Vechtdal

Het wandelnetwerk is een netwerk van wandelroutes en de daarbij behorende voorzieningen. Wij nemen deel aan dit wandelnetwerk. In Twente hebben we ongeveer 400 kilometer aan paden opengesteld. In het wandelnetwerk in het Vechtdal zijn alle schouwpaden opgenomen.

Toeristische overstappunten (TOP's)

Ieder Toeristisch Overstappunt (TOP) is een prima vertrekpunt en zijn eenvoudig met de auto of openbaar vervoer te bereiken. Vanaf de doorgaande weg leiden borden je naar een TOP. Daar kun je je auto gratis parkeren. TOP's zijn duidelijk herkenbaar aan de grote, met stenen gevulde, kegel.

Fietsen

Drenthe en Twente zijn voor fietsers een gebied bij uitstek. Het afwisselende landschap, pittoreske dorpjes, de rust, het grote aanbod aan fietsmogelijkheden en -routes maken het gebied tot een eldorado voor fietsers. Plan je route op http://www.nederlandfietsland.nl/.

De F35

De fietssnelweg F35 is hét fietsproject van Regio Twente en acht Twentse gemeenten. Het tracé tussen Hengelo en Enschede is gereed en voert langs het watergebied Kristalbad.

Vijf  fietsroutes rond Coevorden


Op ontdekking

Wil jij op ontdekking deze zomer? We hebben de leukste wandelroutes en plekjes voor jou verzameld.

Hond web

Wandel jij langs water? Let er dan op, je hond moet zijn aangelijnd!

Doorbraak routes

Doorbraak

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten.

Regge- en Dinkelpad

recreatie reggepad

In Twente zijn twee prachtige langeafstandswandelroutes: het Reggepad en het Dinkelpad.

Vechtdalpad

Vecht bij Ommen

Wandelen in het Vechtdal kent een lange traditie. Het Vechtdalpad is een langeafstandswandelpad.

Pieterpad

Het langeafstandswandelpad het Pieterpad loopt dwars door Drenthe en Twente. Dit pad is eenvoudig op te splitsen in dagtochten.