Weet jij al op wie je gaat stemmen of dobber je nog?

Gepubliceerd op 8 maart 2023

Nog een week en dan kun jij jouw stem uitbrengen voor de waterschapsverkiezingen. Hiermee bepaal jij mede de richting van belangrijke waterkeuzes voor nu en de toekomst. Maar waar kies je eigenlijk voor en waar staan de partijen voor die verkiesbaar zijn bij Vechtstromen. Misschien heb jij jou keuze al gemaakt, maar als je nog dobbert ontdek dan bijvoorbeeld in onze verkiezingskrant welke partij bij jou past.

We willen allemaal schoon, veilig en voldoende water. Maar de manier waarop we dit realiseren, hoeveel we moeten investeren en wat we accepteren, vraagt om keuzes. En daar heb jij invloed op!

Waterkeuzes

Investeren we extra belastinggeld in ruimte voor water om hevige stortbuien op te vangen of accepteren we schade van wateroverlast? Kiezen we voor een betere rioolwaterzuivering of gaan we minder afval zoals vet en medicijnresten door het toilet spoelen? Investeren we nog meer in vasthouden van water tijdens droge perioden of moeten we gevolgen van klimaatverandering accepteren?

De politieke partijen hebben hier verschillende meningen over en denken anders over de manier waarop het waterschap zijn taken het beste kan uitvoeren. Meer over de standpunten van de partijen vind je bijvoorbeeld in de online verkiezingskrant en in de verkiezingskrant die deze week op de deurmat valt in de huis aan huis kranten.

Op wie kun je stemmen

Bij Vechtstromen doen tien partijen mee met de verkiezingen, deze vind je terug op onze verkiezingspagina. Via de kandidatenlijsten die meegestuurd worden met de kiespas kun je zien wie zich per partij kandidaat heeft gesteld. Deze vind je ook terug via de bekendmaking van de kieslijsten.

Schoon, veilig en voldoende water

Vechtstromen zet zich elke dag in voor een aantrekkelijke leefomgeving voor mensen, planten en dieren. We werken aan voldoende, schoon en veilig water. Zo zien we erop toe dat we droge voeten houden in een veranderend klimaat, bewaken we de waterkwaliteit en zuiveren we het afvalwater van ruim 800.000 inwoners en bedrijven.