Meet & Greets inspirerend


Dinsdag 24 en woensdag 25 april waren beide Meet & Greets waar potentiële kandidaat-bestuursleden kennis konden maken met het waterschap en met bestuurswerk voor het waterschap.

Stadslab Almelo & Wildlands Emmen

Dinsdagavond was de locatie het Stadslab in Almelo, een creatieve plek in een oude fabriek. Woensdagavond was iedereen welkom in Emmen op een locatie met uitzicht over Wildlands.

We hebben in totaal 17 gasten verwelkomd. Allen hadden zich ingelezen, wisten wat een waterschap doet en waren nieuwsgierig wat nou precies bestuurswerk inhoudt: bijvoorbeeld hoeveel tijd dat kost. Vertegenwoordigers van AWP, CDA, ChristenUnie, Ouderenpartij, SGP en Water Natuurlijk gaven hier uitgebreid antwoord op. Watergraaf Stefan Kuks gaf informatie over het waterschap en met welke dilemma’s en keuzes bestuursleden te maken kunnen krijgen.

Het waren inspirerende gesprekken. Potentiële kandidaat-bestuursleden hebben kennis gemaakt met de partijen en het waterschap. Partijen hebben één of meerdere namen genoteerd voor potentiële kandidaten op de verkiezingslijst.

Vervolg

Naast deze 17 gasten hebben nog 6 personen ons benaderd dat ze het jammer vonden dat ze niet konden. Bij voldoende belangstelling kunnen kandidaat-bestuursleden in het najaar een training volgen van ProDemos die nader ingaat op het besturen van een waterschap.