Bezoek de Vechtvlinder in Diffelen op Dag van de Bouw!

Gepubliceerd op 29 mei 2018

Op zaterdag 2 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen bij de nieuwe Vechtvlinder in Diffelen. Een nieuwe bijzondere sluis in de Overijsselse Vecht. Normaal gesproken is de toegang verboden, maar tijdens de Dag van de bouw is de bouwplaats tussen 10.00 en 16.00 uur open voor publiek. De toegang is gratis en er zijn een aantal medewerkers die eventueel vragen over de sluis kunnen beantwoorden.

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar kunt u ook uitleg krijgen over de bouw van de sluis. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatieve producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Nieuwe sluizen in de Vecht

Het waterschap, de gemeenten Hardenberg en Ommen en de provincie Overijssel realiseren 2 nieuwe sluizen bij de stuwen in Diffelen en Junne. Daardoor wordt de Vecht van Zwolle tot De Haandrik bevaarbaar. Met de realisatie van een sluis bij Junne en verder stroomopwaarts bij Diffelen wordt een doorgaande vaarroute tot en met het kanaal Almelo-De Haandrik bewerkstelligd. De nieuwe sluizen werken op een bijzondere manier. Het ontwerp wijkt compleet af van de traditionele ontwerpen. Het nieuwe ontwerp heeft bijzondere kleppen om de sluisvullingen te regelen. Een veilige methode, zodat het door iedereen bediend kan worden en de afvoerveiligheid van de Vecht gewaarborgd is.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 68.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie of andere 120 opengestelde locaties op www.dagvandebouw.nl