Project informatie
We vullen de gaten met zand en brengen een houten onderwaterbeschoeiing aan die zorgt dat het zand in de toekomst niet weer weg kan spoelen. De uitspoeling is ontstaan door een te diepe bodem. Daarom gaan we de bodem iets verhogen zodat dit niet weer voorkomt. Hierdoor zal het water in eerste instantie troebel worden, maar dit zal zich na enig tijd herstellen.
Houten palen die in de grond worden gedrukt, met daarop houten schotten bevestigd. De beschoeiing wordt aangebracht vanaf de kant of vanaf een drijvend platform op het water.
Het grondwerk wordt gedaan door machines die enige geluidsoverlast kunnen geven. Daarnaast versmallen wij de weg langs het kanaal tijdelijk naar 1 rijstrook. Dat kan betekenen dat er in de spits enig oponthoud kan ontstaan. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten.
De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor uw tuin of andere persoonlijke eigendommen. De aannemer is op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur aan het werk.
Om het geheel wat mooier te maken werken wij op de plekken waar dat kan, de taluds wat minder strak (glooiend) af en wordt het ingezaaid met een speciaal mengsel dat een mooie variërende beplanting geeft.
In de beek wonen al ruim 25 jaar diverse ijsvogels. Dat is heel speciaal in stedelijk gebied!
De bestaande broedplaatsen van de ijsvogels komen door de te nemen maatregelen te vervallen, maar daarvoor in de plaats komt er een nieuwe zogenaamde ijsvogelwand. Deze wand biedt broedplaatsen voor meerdere ijsvogelparen.
IJsvogelwerkgroep
De leden van de ijsvogelwerkgroep zijn Aaltje en Frits Finke, Jan Nicolaï en Harry Kiewiet. Mocht u meer informatie willen over de ijsvogels dan kunt u contact met hen zoeken via: kiewiet57@ziggo.nl
De ijsvogels beginnen in maart weer te broeden en omdat we dat graag ook in 2018 mogelijk maken moeten de werkzaamheden tegen die tijd afgerond zijn.