Wadi’s op de Grundelhof


De werkzaamh​eden aan de Drienerbeek vorderen gestaagd. De muren worden gemetseld en de schuttingen en vlonders worden geplaatst. De aannemer is toegekomen tot het aanleggen van de eerste wadi. De rijplaten worden weggehaald en de tijdelijke parkeerplekken komen te vervallen, maar er komt een wadi voor terug. Maar wat is een wadi nu precies?

Kleinere kans op een riooloverstroming

De wadi's bij de Grundelhof vangen het hemelwater (regen en sneeuw) op van de omliggende flats via de regenpijp. Het water verzamelt zich in de laagliggende wadi zorgt er op die manier voor dat het regenwater niet het riool in stroomt. Het water wordt vervolgens via de wadi en de ondergrondse drainage afgevoerd naar de Drienerbeek. Zo wordt de kans op een riooloverstroming kleiner en geven we het schone regenwater direct terug aan de natuur (in plaats van het te vermengen met vies rioolwater).

Infiltratiekoffers

Onder de wadi's, in de grond, zitten ook infiltratiekoffers. Deze koffers zorgen ervoor dat het water altijd goed kan infiltreren en dat het water niet te lang in de wadi blijft staan (om o.a. de groei van muggen te voorkomen). Een overstort (noodvoorzieing in een rioolstelsel waarmee bij grotere buien regenwater en verdund rioolwater op het oppervlaktewater wordt geloosd) of 'slok-op', zorgt ervoor dat de wadi nooit kan overstromen. ​De wadi's van de Grundelhof worden meegenomen met het beplantingsplan van de Grundelhof en zijn bedekt met gras.