Reggedal Enter


In het Enters Reggedal werken wij met verschillende partners aan een meer natuurlijke inrichting van 11,5 km van de Regge. Daarnaast wordt in opdracht van de provincie Overijssel maar liefst 115 ha nieuwe natuur gerealiseerd. Ook wordt de bevaarbaarheid van de Enterse Zomp (tussen de Lee en het Exoo) ingepast. Belangrijk daarbij is dat er een goede balans ontstaat tussen een zo natuurlijk mogelijke Regge en goede waterstanden voor onder andere landbouw, recreatie en natuur. De aanleg van een vispassage nabij de uitmonding van de Twickelervaart moet ervoor zorgen dat het ook voor vissen graag in de Regge verblijven en stroomopwaarts kunnen zwemmen.

Eerste deel Reggedal Enter gereed

Reggedal Enter in beeld. Het eerste deel van het project Reggedal Enter is gereed. Van dit deelgebied zijn met een drone mooie opnames gemaakt.

Een ontdekkingsreis op de Regge

Alle basisscholen in Enter nemen deel aan een lesprogramma over water en de rivier de Regge. In de themaweek van de Regge gaan de jongste kinderen zelfs op ontdekkingsreis met een vaartocht op een heuse Zomp.

Natuur ervaren op de Regge

Frans Poelman schipper op De Zomp en Nettie Aarnink dagelijks bestuurslid over ontwikkelingen langs de Regge bij Enter. Zij vertellen hoe belangrijk zij het vinden om de jeugd de natuur te laten ervaren op de Regge.

Contact

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen over het werk dan kunt u contact opnemen met de projectleider Jan van Klompenburg.

Jan van Klompenburg

Jan van Klompen

Projectleider

088 220 33 33

Project updates

Project informatie

Download de app Reggedal Enter

Beleef en bekijk  het nieuwe Reggedal met de app ‘Reggedal Enter’. Download de gratis app via Google Play of in de App store en blijf op de hoogte van de laatste werkzaamheden en wandel digitaal door het nieuwe Reggedal.

Vanwege de omvang van de app, is het niet beschikbaar op oudere toestellen (onder andere Samsung S5 mini). Hiervoor wordt een oplossing gezocht.