Reggedal Enter


In het Enters Reggedal hebben wij de afgelopen twintig maanden met verschillende partners aan een meer natuurlijke inrichting van 11,5 km van de Regge gewerkt. Daarnaast werd in opdracht van de provincie Overijssel maar liefst 115 ha nieuwe natuur gerealiseerd en werd de bevaarbaarheid van de Enterse Zomp (tussen de Lee en het Exoo) ingepast. Belangrijk hierbij was dat er een goede balans ontstond tussen een zo natuurlijk mogelijke Regge en goede waterstanden voor onder andere landbouw, recreatie en natuur. De aanleg van een vispassage naast de stuw vlakbij de uitmonding van de Twickelervaart zorgt ervoor dat vissen graag in de Regge verblijven en stroomopwaarts kunnen zwemmen. Nu is het project klaar! Op 4 en 5 oktober vierden wij de officiële opening van het project en vond er een open dag plaats voor inwoners van Enter, betrokkenen en andere belangstellenden.

Film opening

Op vrijdag 4 oktober werd het Reggedal Enter officieel geopend. Om aanwezigen ‘mee te nemen’ naar de locatie van de openingshandeling werd er een grappige film gemaakt die ons de reis langs de Regge door onze heemraad Nettie Aarnink laat zien. We fietsen door het landschap naar een prachtige locatie waar er een bijzonder monument wordt onthuld.

Reggedal Enter gereed

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het project Reggedal Enter. Een bijzonder project voor het waterschap in het kader van participatie en betrokkenheid. We hebben het samen met de Enternaren gedaan. In onderstaande film tonen we een impressie van de werkzaamheden en het resultaat.

Contact

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen over het werk dan kunt u contact opnemen met de projectleider Ben Ordelmans.

Ben Ordelmans

Projectleider

088 220 33 33

Project updates

Open dag

Project informatie

Download de app Reggedal Enter

Tafel

Beleef en bekijk  het nieuwe Reggedal met de app ‘Reggedal Enter’. Download de gratis app via Google Play of in de App store en blijf op de hoogte van de laatste werkzaamheden en wandel digitaal door het nieuwe Reggedal.