Ontdekkingsreis op de zomp in Reggeweek Enter


Water is een belangrijk deel van Nederland. In het Klokhuis is er de afgelopen maanden veel  aandacht voor geweest en ook basisscholieren in het Twentse plaatsje Enter zijn er al weken druk mee. Alle basisscholen in het dorp nemen namelijk deel aan een lesprogramma over water en het riviertje de Regge. In de themaweek van de Regge gaan de jongste kinderen zelfs op ontdekkingsreis met een vaartocht op een heuse Zomp.

Oud basisschooldirecteur en zompschipper Frans Poelman tipte het waterschap met het idee om de jeugd van Enter te betrekken bij het herstelproject van het riviertje de Regge. Deze wordt in oude luister hersteld, zodat het water weer kronkelend door het landschap zal stromen. Alle basisscholen in Enter sloten zich aan bij het initiatief en doen op eigen wijze mee.

Groots aandacht

Honderden kinderen zijn bezig met het concept water en de Regge. Ze volgden de uitzendingen van het Klokhuis over water, krijgen lessen van het waterschap over water en maken waterknutselwerken. In het lesprogramma wordt groots aandacht besteed aan het riviertje de Regge met een themaweek, waarin groep 0, 1 en 2 gaan varen op de Zomp, groep 3, 4 en 5 een excursie maken en groep 6, 7 en 8 een speciale waterles krijgen. Daarnaast nemen de oudste leerlingen deel aan een fotowedstrijd die speciaal voor en door de scholen is opgezet.

De themaweek van het basisschoolproject over water en de Regge is van 22 tot en met 25 mei. Op dinsdag 22 en woensdag 23 mei gaan  de allerjongste kinderen mee op een boottocht over de Regge. Dit gebeurt met een traditionele Zomp en initiatiefnemer en schipper Frans Poelman zal zelf aan het roer staan.