Twintig ideeën voor Hout moet, Houd moed!


Wat kunnen we doen met de bomen die worden gekapt langs de Regge? Als antwoord op deze vraag bedachten Entenaren maar liefst twintig creatieve ideeën. Via de site www.houtmoethoudmoed.nl kunnen inwoners de inzendingen bekijken en leuk vinden. In januari volgt een verkiezing voor het beste idee. Het winnende idee wordt daadwerkelijk uitgevoerd.

Van speeltoestellen tot een insectenhotel en prachtige dierkunstwerken. Entenaren weten wel raad met het hout langs de Regge. Chiel Bolscher, stichting Enters Reggedal: “We zijn ontzettend blij met zoveel inzendingen en verrast door de creativiteit ervan. We zijn nu vooral benieuwd wat andere inwoners van de ideeën vinden.” Via de site van Hout moet, Houd moed kunnen mensen hun favoriet liken. Eind januari kunnen deelnemers hun idee presenteren tijdens een bijeenkomst. Met hulp van experts, onder andere op het gebied van uitvoering en financiën, kiezen de aanwezigen het beste idee dat vervolgens ook echt wordt uitgevoerd. Bovendien krijgt de winnende inzending een ballonvaart boven het Reggedal.

Een klimaatbestendige Regge

Langs de Regge worden bomen gekapt, zodat de rivier weer ruimte krijgt om te meanderen. Wij werken samen met verschillende partijen aan een klimaatbestendige Regge. Hiervoor krijgt de rivier een meer natuurlijke inrichting over een lengte van 11,5 kilometer. Begin 2018 starten de werkzaamheden hiervoor, dus ook de bomenkap. Dit zal best even wennen zijn. Bestaande doorkijkjes verdwijnen, maar op andere plekken in het Reggedal worden ook weer veel nieuwe bomen aangeplant.


Hout moet, Houd moed

Moet

De actie Hout moet, Houd moed is bedacht door een groep inwoners, samen met ons en provincie Overijssel. Volgens hen konden Entenaren zelf het beste bedenken, wat te doen met het hout dat gekapt wordt. In de maand oktober konden schoolkinderen, inwoners, buurten en verenigingen een idee insturen. Het moest iets leuks, nuttigs of sportiefs zijn en passen bij het gebied. De twintig ingezonden ideeën zijn een mooi resultaat van de actie.

Iedereen kan een idee liken of meer informatie vinden op..

Initiatiefnemers

intiatiefnemers