Vechtrijk Gramsbergen


Met een nieuwe inrichting langs de Vecht, keert Gramsbergen het gezicht weer naar de rivier. Samen met inwoners is er een visie (pdf, 23 MB) gemaakt voor het gebied tussen de wijk Baalder en De Haandrik (met uitzondering van de Loozensche Linie). We zien het gebied als een snoer dat een aantal unieke parels aan elkaar verbindt. Op dit moment werken we samen met Gramsbergen enkele parels verder uit. Het eerste deel is een stromende nevengeul in het gebied tussen De Haandrik en de stad Gramsbergen. Het tweede deel is een nieuwe inrichting van het stadsfront dat in het teken staat van beleven, spelen en verblijven.

Dronebeelden Vechtrijk Gramsbergen

Logo Ruimte voor de Vecht

Vechtrijk Gramsbergen is onderdeel van het project ‘Brede welvaart in het Vechtdal’, van netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht. Het project Brede welvaart in het Vechtdal is opgenomen in de Regio Deal Regio Zwolle. Binnen Ruimte voor de Vecht werken maatschappelijke en overheidsorganisaties samen aan duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal. Meer informatie over Ruimte voor de Vecht en andere ‘Brede welvaart in het Vechtdal’-projecten is te vinden op www.ruimtevoordevecht.nl.

Contact

Heeft u vragen over dit project, dan kunt u contact opnemen met
Marion Geerink (projectleider waterschap Vechtstromen) via 088-2203333 of Martijn Spoolder (projectleider gemeente Hardenberg) via 14-0523 of stuur een mail naar vechtrijkgramsbergen@hardenberg.nl.

Projectupdates

Projectinformatie