Vechtrijk Gramsbergen


Met een nieuwe inrichting langs de Vecht, keert Gramsbergen het gezicht weer naar de rivier. Samen met inwoners en betrokkenen maken gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen een plan voor dit gebied. Het gezamenlijke doel: een waterrijk gebied langs de Vecht voor wandelen, fietsen, varen en om natuur te beleven met behoud van de huidige landbouw.

Het gebied langs de Vecht bij Gramsbergen ligt tussen de Hardenbergse wijk Baalder en de Haandrik, met uitzondering van de Loozensche Linie. Het is de bedoeling om ook de voormalige zandwinningsplas Gat van Joosten in het plan mee te nemen.

Er zijn allerlei ideeën en wensen, maar het concrete plan gaan we samen met inwoners en met betrokken partijen zoals grondeigenaren, Stadsbelang en plaatselijk belangen uitwerken in verschillende sessies.

Dronebeelden Vechtrijk Gramsbergen

Logo Ruimte voor de Vecht

Vechtrijk Gramsbergen is onderdeel van het project ‘Brede welvaart in het Vechtdal’, van netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht. Het project Brede welvaart in het Vechtdal is opgenomen in de Regio Deal Regio Zwolle. Binnen Ruimte voor de Vecht werken maatschappelijke en overheidsorganisaties samen aan duurzame ontwikkeling en bekendheid van het Vechtdal. Meer informatie over Ruimte voor de Vecht en andere ‘Brede welvaart in het Vechtdal’-projecten is te vinden op www.ruimtevoordevecht.nl.

Informatiebijeenkomst 9 september 2021

Vanwege de coronamaatregelen dient u zich vooraf in te schrijven voor de informatiebijeenkomst in een tijdvak van een half uur. U kunt de plannen bekijken, uw vragen stellen en in gesprek gaan met deskundigen van gemeente en waterschap over de plannen.

Wanneer: 9 september 2021

Waar: De Binder Dorpshuis, De Binder 11, 7783 HA Gramsbergen

Tijdstip: een half uur tussen 18.00 en 21.00 uur

Contact

Heeft u vragen over dit project, dan kunt u contact opnemen met
Marion Geerink (projectleider waterschap Vechtstromen) via 088-2203333 of Martijn Spoolder (projectleider gemeente Hardenberg) via 14-0523.

Marion

Marion Geerink (projectleider Vechtstromen) via 088-2203333 of stuur een mail naar vechtrijkgramsbergen@hardenberg.nl.

Projectupdates

Projectinformatie