U bent ook een waterbaas!


Er zijn al heel veel mensen zijn die zich op hun eigen manier waterbewust gedragen. Steeds meer mensen vangen bijvoorbeeld regen op met een regenton of een geveltuin. Bij waterschap Vechtstromen zijn wij ontzettend blij met alle waterbazen. Hoe meer waterbewuste mensen, hoe beter! Aan goed waterbeheer werken we zelf elke dag met bijna 500 waterbazen door onder andere het zuiveren van uw afvalwater, de aanvoer en afvoer van water in bijvoorbeeld de Dinkel, Regge en de Vecht en het onderhoud aan veilige dijken en kades. Door het veranderende klimaat, strengere eisen voor de waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid staan we voor grote uitdagingen. Bijdragen aan goed waterbeheer?

Dat is makkelijker dan je denkt!

Waterbaas Joep!

Joep is een echte waterbaas, hij laat zien wat er wel en niet door het toilet mag.

Waterbaas Joep titelbalk
video: WV Waterbaas Joep - wat mag wel en niet in het toilet NL
Meisje spuit moeder nat
video: Video over de regenton

Win een Ton!

Spoel jij alleen door het toilet wat er in mag? Zijn dat zoals het eigenlijk hoort alleen de 3 P's? Of ken jij een waterbaas die dat al doet? Maak tussen 17 mei en 28 juni een foto waarop te zien is hoe jij of jouw waterbaas water spaart.

Deel deze foto via Facebook of Instagram, Tag ons met @vechtstromen en gebruik de Hashtag #VechtstromenWaterbaas

En wie weet, win jij een regenton, die we de winnaar uiteraard persoonlijk komen brengen!

Doe mee met de waterbazenwandelingen

WaterbaasOpPad-BlauweDruppel-blauweVoetstap

Word al wandelend een Waterbaas! Download de gratis Doe & ontdek-gids en ga aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Kies zelf waar je gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad.

Inspiratie nodig? Tips!

Help mee waterkwaliteit te verhogen

Op onderstaande pagina vind je allerlei tips van waterbazen. Bijvoorbeeld van Joep, die je laat zien wat er wel en niet door het toilet gespoeld mag worden. Kijk snel.

Energie maken uit poep

Marcel van ons waterschap laat je zien hoe het werkt op onze rioolwaterzuiveringen, bijvoorbeeld wat er gebeurt wanneer je schoonmaakdoekjes door het toilet spoelt. Hoe zuiveren wij ons afvalwater?

Waterbaas Joep titelbalk
video: WV Waterbaas Joep - wat mag wel en niet in het toilet NL
Waterbaas Marcel titelbalk
video: Waterbaas Marcel - verstopping roostergoedhark