Excursies


Wil je meer weten over ons werk? Dat kan door een excursie aan te vragen. Wij bieden excursies aan bij de Doorbraak, het Kristalbad, de Vecht en onze rioolwaterzuiveringen (rwzi' (rioolwaterzuivering)s) in Enschede, Hengelo, Nijverdal, Hardenberg, Coevorden en Emmen.

De excursies worden verzorgd door onze vrijwilligers en duren maximaal 2 - 2,5 uur. We verzoeken je om de excursie minimaal 3 weken van te voren aan te vragen. Er zijn geen kosten verbonden aan een excursie.

Excursie naar Kristalbad

Kristalbad

Het Kristalbad is een uniek project. Het biedt een oplossing voor de te grote waterafvoer van Enschede naar Hengelo, maar zorgt ook voor een ecologische verbinding tussen Driene en Twekkelo. Daarnaast is het een prachtig gebied om te recreëren. Tijdens de excursie bieden wij de mogelijkheid om dit bijzondere project te bewonderen en vertellen we alles over het ontstaan van het Kristalbad.

Excursie naar De Doorbraak

De Doorbraak

Tijdens de excursie bij de Doorbraak kom je alles te weten over dit project. Onze vrijwilliger vertelt je alles over dit project en neemt je mee langs mooie plekken van de beek. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om in het voorlichtingscentrum van De Doorbraak (Wolbeslanden 5 in Bornerbroek) een film, foto’s en kaarten te bekijken.

Excursie rioolwaterzuivering

Tijdens een excursie naar een rwzi (rioolwaterzuivering) laten we zien hoe het afvalwater wordt gezuiverd om weer schoon terug te kunnen keren naar de natuur. Dit doen we met een korte inleidende presentatie en daarna volgt een rondleiding over het terrein van de rwzi. (rioolwaterzuivering) Je kunt kiezen om de één van de volgende rioolwaterzuiveringen te bezoeken: Enschede, Hengelo, Nijverdal, Hardenberg, Coevorden en Emmen.

Alle excursies worden verzorgd door onze vrijwilligers en duren maximaal 2 - 2,5 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan een excursie.

Presentaties

Wil je meer weten over ons werk? Dat kan!

Momenteel bieden wij presentaties aan via Teams. Onze vrijwilligers verzorgen presentaties over het Kristalbad en de Doorbraak. Deze digitale bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats op werkdagen en tijd in overleg.