Jeugdbestuurder


Ben JIJ onze nieuwe jeugdbestuurder?

Ben jij enthousiast, een doorzetter, pro-actief, maatschappelijk betrokken en tussen de 14 en 16 jaar oud?

Én wil je meedenken over hoe we om moeten gaan met het water in Zuidoost Drenthe, Noordoost Overijssel en Twente? Stel je dan verkiesbaar als jeugdbestuurder bij waterschap Vechtstromen!

Wat ga je doen?

Samen met jeugdbestuurders van andere waterschappen ga je een paar keer per jaar in gesprek of op excursie. Verder vertegenwoordig je ons bij onder meer open dagen én je hebt een actieve rol om jongeren in ons gebied enthousiast te maken over ons werk. Dit kost je ongeveer 8 uur per maand. Voor je inzet ontvang je een vergoeding van € 250,- per jaar en daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding. En je doet natuurlijk een hoop ervaring en kennis op!

Voor meer informatie stuur een mail naar jeugdbestuurder@vechtstromen.nl  en geef je voor 1 mei op!

Het nationale jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap bestaat uit 19 jongeren tussen de 14 en 17 jaar oud. Het is een initiatief van de Nederlandse waterschappen, waarmee ze andere jongeren meer bij het waterschapswerk willen betrekken. De leden van het jeugdwaterschapsbestuur komen een paar keer per jaar samen en vertegenwoordigen hun eigen waterschap in het landelijke jeugdwaterschap.