Jeugdbestuurder


Als Jeugdbestuurder van waterschap Vechtstromen vertegenwoordigd Jente de jongeren in ons gebied. Zij is betrokken bij verschillende activiteiten die worden georganiseerd en Jente denkt mee over het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk.

Jente Hilhorst

Onze nieuwe Jeugdbestuurder, Jente Hilhorst is 16 jaar en woont in Borne. Jente is de opvolger van Mirthe de Jong, die in de zomer van 2019 haar rol als Jeugdbestuurder neerlegde in verband met haar vervolgstudie.

Jente is geïnteresseerd in het thema Klimaat en wil graag ons waterschap goed leren kennen. Daarnaast wil ze als Jeugdbestuurder haar eigen vaardigheden leren kennen en ontwikkelen, zodat ze dit kan gebruiken om jongeren te betrekken bij het werk van het waterschap.

Daarom zal Jente aanwezig zijn bij verschillende activiteiten die worden georganiseerd, zal Jente gastlessen verzorgen en gaat zij online haar verhalen als Jeugdbestuurder delen om andere te inspireren.

Het nationale jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap bestaat uit jeugdbestuurders van de verschillende waterschappen in Nederland. Deze jongeren zijn tussen de 14 en 17 jaar oud en komen een paar keer per jaar samen. Het is een initiatief van de Nederlandse waterschappen, waarmee ze andere jongeren meer bij het waterschapswerk willen betrekken.