Jeugdbestuurder


Iwan van den Bout en Mirthe de Jong zijn sinds 30 november 2016 de  jeugdbestuurders van ons waterschap. Zij zijn onze vertegenwoordigers in het landelijke jeugdwaterschapsbestuur.

Mirthe (14) uit Hengelo en Iwan (15) uit Hardenberg werden gekozen uit twaalf kandidaat jeugdbestuurders.

Het nationale jeugdwaterschap

Iwan van den Bout en Mirthe de Jong zijn leden van het nationale jeugdwaterschap, dat bestaat uit 19 jongeren tussen de 14 en 17 jaar oud. Het is een initiatief van de Nederlandse waterschappen, waarmee ze andere jongeren meer bij het waterschap willen betrekken. De leden van het jeugdwaterschapsbestuur komen een paar keer per jaar samen en vertegenwoordigen hun eigen waterschap in het landelijke jeugdwaterschap.

Maak kennis met Iwan en Mirthe

“We waren erg blij met twaalf gegadigden voor de functie”, zegt watergraaf Stefan Kuks. “Twaalf jongeren die het belang van water inzien en zich willen inzetten als jeugdbestuurder, om ons te helpen meer in contact te komen met jongeren!” Vanwege de grootte van het werkgebied en om een optimale inzet van de jeugdbestuurders te realiseren, werden bij Vechtstromen voor het eerst twee jeugdbestuurders gezocht.


jeugdwaterschap

Kijk voor meer informatie op www.jeugdwaterschap.nl.

Volg Iwan en Mirthe via Twitter: https://twitter.com/Jeugdbestuurwvs

Iwan van den Bout

Iwan van den Bout

Iwan van den Bout weet wat hij wil. “Dankzij water is het mogelijk om op aarde te leven dus we moeten daar bewust mee omgaan en daarom vind ik het zo belangrijk om hier als jeugdbestuurder mijn steentje aan bij te dragen, want samen kun je meer.” Iwan zit op het Vechtdalcollege in Hardenberg.

Mirthe de Jong

Mirthe de Jong

Mirthe de Jong zit in 3 Havo van het Montessori College Twente in Hengelo. “Ik vind water super interessant en ik hou van presenteren en debatteren”, vertelt Mirthe in haar sollicitatievideo. Ze staat te popelen om te beginnen en ze viel op tijdens de gesprekken door haar enthousiasme en spontaniteit.