KlimaatActieve Stad (KAS)


Met KAS (KlimaatActieve Stad) willen we bijdragen aan leefbare steden waarin goed met water en klimaat wordt omgegaan. Een stad waar kelders niet onderlopen, de hitte binnen de perken blijft en we slim omgaan met groen en water in de stad. Op die manier bereiden we de stad voor op de effecten van klimaatverandering.

Wij zetten hoog in op KAS. We hebben de nodige kennis en ervaring opgedaan. En we merken steeds opnieuw hoe slimme combinaties in water, klimaat, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid werken. Die ervaring en dat enthousiasme willen we graag delen.  Ook interesse? Neem dan contact met ons op of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Sfeerverslag

Whitepaper KAS

Door samenwerking effectiever: dat is belangrijk uitgangspunt van KAS. Hoe je die samenwerking vorm geeft -en nog veel meer KAS-beginselen- vind je in het ‘white paper’ over KAS.

Wat kunt u zelf doen tegen overlast door klimaatverandering?

Waterbewuste gemeenschappen: overheden, inwoners en bedrijven werken samen aan een klimaatactieve stad

‘Waterbewuste gemeenschappen’, is een project dat gesubsidieerd wordt door de provincie Overijssel. In het project hebben studenten van de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente in opdracht van waterschap Vechtstromen en stichting Pioneering (het platform voor vernieuwers in de bouw in Oost Nederland) onderzoek gedaan naar:

  • hoe inwoners geraakt worden om maatregelen tegen wateroverlast te nemen in en rond hun eigen huis;
  • en hoe te komen tot een aantal goed werkende opschaalbare werkwijzen en/of producten.

Met KAS naar een slimme waterstad