Overijsselse boerinnen drie dagen naar Vechtstromen


“ Als je het voor niet voor elkaar hebt, wordt het achter ook niks”

Met deze haast Cruyffiaanse uitspraak, begon DB-lid Ria Broeze haar inleiding bij de jaarlijkse agrarische excursie van de Vrouwen van Nu, afdeling Overijssel. Ria Broeze gaf daarmee naar de ruim 200 aanwezige boerinnen aan dat ze het belang van de agrarische vrouwen in het boerenbedrijf ten zeerste onderkent.

Dinsdagmorgen, 09.00 uur, recreatiepark De Tolplas, Hoge Hexel.

DB-lid Ria Broeze heet de eerste 200 agrarische vrouwen welkom namens Vechtstromen. De vereniging Vrouwen van Nu, afdeling Overijssel heeft de jaarlijkse agrarische excursie gepland in de omgeving van Wierden, Hellendoorn.

Dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 april trekken 3 keer 200 Overijsselse boerinnen op naar het gebied van Vechtstromen. Naast bezoeken aan allerhande (agrarische) bedrijven staat er dagelijks een bezoek aan de Doorbraak op het programma.

De burgemeesters van Wierden en Hellendoorn openen de woensdag en donderdag met een inleiding, voor de opening van de eerste dag was Ria Broeze gevraagd.

Ria ging in haar inleiding in op haar eigen loopbaan van medewerkster bij een landbouwmechanisatiebedrijf, naar boerin naar bestuurder. Daarna legde zij de boerinnen uit hoe een waterschap in elkaar steekt, hoe Vechtstromen werkt en liet ze met een aantal mooie plaatjes zien wat het waterschap aan de Regge heeft gedaan in het gebied van de gemeenten Hellendoorn en Wierden.

Enthousiast geraakt van het verhaal van Ria, gingen de boerinnen hierna in bussen naar de diverse bedrijven en dus ook de Doorbraak.