Traineeships

Gepubliceerd op 17 oktober 2017

Traineeprogramma

Wij geven ruimte aan ontwikkeling van jonge professionals. Met een eigen traineeprogramma voor 12 trainees willen we een stap zetten om meer jongeren binnen onze organisatie te laten werken en ervaring op te laten doen in het waterschapswerk. Daar tegen over staat dat wij kunnen leren van de trainees!

Ons traineeship is een tweejarig programma. De trainees krijgen de kans om werkervaring op te doen in combinatie met een intensief leer- en ontwikkelprogramma. Met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van de trainees. Twee jaar lang wordt aan verschillende opdrachten gewerkt in onze organisatie. Daarnaast gaan de trainees aan de slag met groepsopdrachten. Zo ontstaat na twee jaar een mooie springplak voor de rest van de carrière van de trainees!

Ons traineeprogramma is in januari 2019 van start gegaan.

Naast ons eigen traineeprogramma hebben we ook een traineeprogramma samen met drie andere waterschappen in de regio’s Midden en Oost-Nederland (Drents Overijsselse Delta, Rijn en IJssel en Zuiderzeeland). Deze traineeships zijn verdeeld over twee jaar, waarbij de trainees het praktijkgedeelte uitvoeren bij twee verschillende waterschappen. Eind 2019 start de werving van deze nieuwe trainees.


foto vacatures trainees man

Trainee bij Vechtstromen

4 jonge medewerkers van Vechtstromen vertellen hoe het is om bij het waterschap te werken

karlien

Karlien van den Berg (Facilitaire Zaken): "Je merkt dat de organisatie het fijn vindt om nieuwe en jonge mensen in huis te hebben die met een open blik naar veranderingen kijken."