De ervaring van Karlien


Sinds januari ben ik trainee bij Vechtstromen bij de afdeling Facilitaire Zaken. Nadat ik mijn studie Bedrijfskunde had afgerond aan de hogeschool Windesheim ben ik gaan werken bij een groot transportbedrijf. Al snel kwam ik erachter dat ik liever voor de overheid wil werken en iets wil bijdragen aan de maatschappij. Zo kwam ik bij het waterschap uit, het werk wat we als waterschap doen is echt zichtbaar.

Tijdens een ritje op mijn racefiets rijd ik vaak over dijken, of langs het water: elke dag wordt je ermee geconfronteerd wat we als waterschappen doen, dat vind ik leuk! Er is veel dynamiek binnen het waterschap.  Je merkt dat de organisatie het fijn vindt om nieuwe en jonge mensen in huis te hebben die met een open blik naar deze veranderingen kijken.

Vechtstromen is echt een warm bad! Mijn collega’s zijn super geïnteresseerd en willen mij altijd helpen. Binnen Vechtstromen houden we heel erg van praten: er wordt veel overlegd. Dit doen we niet omdat we niets te doen hebben, maar omdat we graag samenwerken om projecten goed te laten verlopen.

Trainee zijn bij waterschap Vechtstromen vind ik erg leuk! Ik krijg veel te zien van de organisatie en mag aan veel verschillende projecten meewerken. Ik krijg veel vertrouwen van de organisatie om bijvoorbeeld een project zelf op te pakken.

Voor mijn werk moet ik ook regelmatig bij onze regiolocaties langs, dat is erg leuk want daar kom ik weer andere collega’s tegen. Daarnaast is ons gebied natuurlijk erg mooi en is een ritje hier doorheen zeker geen straf.