Het water meandert weer in het beekdal van de Boven Regge

Gepubliceerd op 6 juli 2017

Het water meandert weer in het beekdal van de Boven Regge. Sinds januari 2017 zijn wij aan het werk aan de Regge in Goor om de rivier te laten voldoen aan de huidige normen voor het beheer van water. En met succes. Woensdag 5 juli zijn de werkzaamheden feestelijk opgeleverd door Nettie Aarnink, lid van ons dagelijks bestuur.

Aanleg natuurvriendelijke oevers en stuwen

Langs de Boven Regge zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd. Ook zijn er twee nieuwe stuwen aangebracht in de zijwaterlopen van de Regge. Door deze herinrichting is de Regge ook in het gebied De Meene een levendige rivier die voldoet aan de huidige normen voor waterbeheer.

Reggevisie

In 1998 is door voormalig waterschap Regge en Dinkel de Reggevisie vastgesteld. Een groot deel van deze plannen is inmiddels uitgevoerd, maar er ontbraken nog enkele schakels. Eén van deze schakels was de inrichting van de Regge in het gebied De Meene (tussen het Twentekanaal en Goor). Ook dit gedeelte van de Regge is nu opnieuw ingericht waardoor het gebied een stuk levendiger en aantrekkelijker is voor mens, plant en dier.