Eerste mijlpalen vervangen persleiding Emmen

Gepubliceerd op 20 november 2020

De werkzaamheden voor de aanleg van de persleiding in Emmen zijn in volle gang. De eerste belangrijke mijlpalen zijn succesvol uitgevoerd.

Testen met water

Als eerste is de gestuurde boring van bijna 250 meter (diameter 71 cm) onder de rondweg uitgevoerd. Voordat de gestuurde boring werd ingezet waren de leidingdelen bovengronds aan elkaar gelast en is de leiding gevuld met water en afgeperst.

Spannende klus

Daarna is de langste gestuurde boring bijna 700 meter (diameter 71 cm) op gelijke wijze uitgevoerd. Om deze leiding bovengronds volledig te kunnen uitleggen, zijn er in overleg met de gemeente Emmen, wegen afgesloten en omleidingsroutes gemaakt. Deze boringen waren bepalend voor het verdere verloop van de uitvoering. Al met al best spannend met deze diameters en lengtes, maar gelukkig is het probleemloos verlopen.

Zwerfkeien

Rond Emmen zitten er veel zwerfkeien in de grond, die mogelijk vertraging van de werkzaamheden kunnen betekenen. Gelukkig zijn we nu geen zwerfkeien tegengekomen en hebben de eerste mijlpalen geen vertraging opgelopen.


Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden

Opnames boringen

Van de eerste mijlpalen zijn filmopnames gemaakt. Hierin wordt een toelichting gegeven op de verschillende boringen.