Persleiding Emmen succesvol in bedrijf genomen

Gepubliceerd op 29 november 2021

De werkzaamheden aan het vervangen van de persleiding in Emmen naderen het einde. Een spannend en intensief onderdeel is het aansluiten van de nieuwe persleiding aan het rioolgemaal van Emmen. Onlangs zijn deze werkzaamheden uitgevoerd en is de nieuwe persleiding succesvol in bedrijf genomen. Hieraan gingen een paar intensieve dagen van testen en aansluiten vooraf.

Testen

Voordat de nieuwe leiding aangesloten werd op het rioolgemaal, is er uitvoerig getest. Dat houdt in dat de nieuwe leiding wordt gevuld met water en volgens een procedure wordt afgeperst, zoals dat genoemd wordt. De leiding wordt hiervoor gedurende 24 uur op druk gezet en deze druk in de leiding wordt continu geregistreerd. Na registratie bleek dat de druk in de leiding nagenoeg gelijk bleef ,wat betekent dat de aanleg van de nieuwe persleiding goed uitgevoerd is.

Aansluiten op rioolgemaal

Na het testen volgden twee intensieve en lange dagen, waarbij de nieuwe persleiding aangesloten werd op het rioolgemaal van Emmen. Met het aansluiten op het rioolgemaal is de persleiding Emmen succesvol in bedrijf genomen.

Einde in zicht

Daarmee naderen de werkzaamheden aan de persleiding in Emmen het einde. Er is inmiddels een start gemaakt met het verwijderen van de oude leiding en de laatste afwerking van het tracé wordt momenteel uitgevoerd. Naar verwachting zijn de totale werkzaamheden begin 2022 gereed.