Negen zonneparken voor rioolwaterzuiveringen


We zuiveren jaarlijks het afvalwater van 805.000 inwoners en bedrijven. Hiervoor is veel energie nodig. Om dit zo duurzaam mogelijk te doen, plaatsen we negen zonneparken bij onze rioolwaterzuiveringen.

Deze parken krijgen in totaal twintigduizend zonnepanelen. Dit is goed voor de helft van de benodigde energie om al het water te zuiveren. De zonneparken worden dit jaar gebouwd. De eerste zonneparken komen bij Vroomshoop, Haaksbergen, Oldenzaal en Vriezenveen. Inmiddels zijn de zonneparken bij Oldenzaal en Vroomshoop klaar. De andere twee worden in september en oktober opgeleverd. Inmiddels zijn we ook gestart met de vijf zonneparken bij de rioolwaterzuiveringen in Almelo-Sumpel, Almelo-Vissedijk, Coevorden, Dedemsvaart en Rijssen. Deze worden later dit jaar opgeleverd.

Bij de aanleg van de zonneparken is biodiversiteit een belangrijk aandachtspunt. Zo zijn er groenstroken aangelegd en is het veld onder de zonnepanelen ingezaaid met bloemrijke grasmengsels.

De aanleg van de zonneparken is een belangrijke stap naar een energie-neutraal Vechtstromen in 2030. De verwachting is dan ook dat er de komende jaren nog meer duurzame energie door ons opgewekt wordt.

Contact

Voor vragen of informatie over dit project kunt u contact opnemen met projectleider Gerrit Meijerink.

gerrit_meijerink

Gerrit Meijerink

Projectleider

Telefoonnummer: 088 220 33 33

Project updates

Project informatie