Trots op nieuwe zuivering Almelo Vissedijk

Gepubliceerd op 15 december 2020

De renovatie en (ver)bouw van de rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk is nagenoeg afgerond. Er moeten nog werkzaamheden uitgevoerd worden aan een paar onderdelen, maar daarvoor zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden.

Op de rioolwaterzuivering Almelo Vissedijk wordt het vuile afvalwater gezuiverd van Almelo-Noord en de kernen Albergen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

Trots

We zijn trots op het eindresultaat, er ligt een prachtige installatie waar we jaren mee vooruit kunnen. De resultaten voldoen aan de gestelde eisen, en dat is natuurlijk waar we het al 50 jaar voor doen; schoon water!

Samenwerking

Gelijktijdig met de aanpassing van deze zuivering, werkte de gemeente Almelo aan herstel en vernieuwing van het aanvoerriool en de renovatie van de Plesmanweg, daar waar onze zuivering zich bevindt. Om die reden hebben we de werkzaamheden op elkaar afgestemd. Door intensief met elkaar te overleggen en te coördineren, heeft dit geresulteerd in een prettige samenwerking.

Duurzaam

Er is een aansprekend nieuw bedrijfsgebouw gebouwd, voorzien van alle duurzame aspecten die in deze tijd voorhanden zijn. Hierbij valt onder andere te denken aan een warmtepomp en een groen dak.

Daarnaast hebben we, op de vrijgekomen ruimte op het zuiveringsterrein, zonnepanelen laten plaatsen. Een deel van de energie die we nodig hebben op de zuivering, wordt geleverd door deze zonnepanelen.


Meer informatie over het project