Onttrekkingsverboden


Op deze pagina vindt u de nu geldende onttrekkingsverboden. Deze wordt aangepast zodra er iets wijzigt.

Per 27 juni onttrekkingsverbod voor water uit openbare vijvers in stedelijk gebied

Door de aanhoudende droogte en warme periodes, is er verslechtering van de waterkwaliteit in stedelijk gebied. Omdat het voor de waterkwaliteit belangrijk is om het waterniveau in die vijvers zoveel mogelijk op peil te houden heeft ons dagelijks bestuur besloten dat vanaf maandag 27 juni 2022 een verbod in werking treedt voor het onttrekken van oppervlaktewater uit openbare vijvers in stedelijk gebied.

Beregenen 2020


Neerslag tekort

Op de pagina grafieken wordt weergegeven hoeveel neerslagtekort er in ons beheergebied is, met weerstations in Hoogeveen en Twente.

Toezicht

De medewerkers van het waterschap zien streng toe op het naleven van het onttrekkingsverbod. Bij overtredingen wordt strafrechtelijk opgetreden. Wanneer u wilt onttrekken uit oppervlaktewater of grondwater, kijk dan of u een melding moet doen of vergunning aanvragen.

Dode vogels of vissen

Ziet u dode watervogels of vissen? Dan kunt u dit, bij voorkeur telefonisch via 088 220 33 33, melden bij ons. De dode dieren worden dan zo snel mogelijk opgeruimd om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.