Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water

Adviseur Civiele Techniek (watersysteem)


Word jij onze nieuwe collega? Werk samen met technische vakspecialisten in een projectteam om duurzame waterwerken te ontwerpen en te realiseren, van sluizen tot gemalen. Je draagt ook bij aan brugrenovaties en assetvervanging. Een grote uitdaging gezien de veranderende weerspatronen en de doelstellingen van de Kaderrichtlijn Water voor 2028. Durf jij deze uitdaging aan?


Werk met betekenis en verbinding

Als Adviseur Civiele Techniek is je werkveld in de volle breedte van de civiele techniek. Je bent betrokken bij alle fases van een project, vanaf opstellen van het ontwerp, de bouwfase, tot en met de oplevering- en gebruiksfase van het project. Je werkt samen met je collega’s en met collega’s van andere vakdisciplines (werktuigbouw, elektrotechniek) in multidisciplinaire projectteams, waarin jij bijdraagt aan toekomstbestendige installaties. De beslissingen die we vandaag nemen, bepalen het succes van het waterschap voor de komende jaren. Een functie met impact dus. Deze impact zie je terug in jouw werk zoals:

 • Het ontwerpen van oppervlaktewatergemalen en stuwen;
 • Het opstellen van kostenramingen van nog te realiseren installaties;
 • Het opstellen van werkomschrijvingen, voor nieuwbouw en renovatie projecten;
 • Het hebben van kennis op het gebied van civiele constructies (bruggen, damwanden, beton e.d.).

Een aantrekkelijke leefomgeving met water

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als Adviseur Civiele Techniek werk je, samen met 50 collega’s, in het team Expertisecentrum. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wij werken waar het werk is. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling.

Neem contact op

Dankzij jou

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past.
Zet jouw expertise in voor een goed functionerend watersysteem! Je blinkt uit in communicatie en zelfstandigheid, en overtuigt collega's van jouw advies. Als deskundige adviseur straal je passie uit in alles wat je doet. Én je hebt voor deze vacature:

 • Een afgeronde hbo-studie in civiele techniek / constructief, of een vergelijkbaar niveau door werkervaring;
 • Een leergierige instelling en de drive om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen;
 • Bereidheid om op verschillende locaties te werken;
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Analytisch vermogen om de oorzaken en gevolgen van multidisciplinaire raakvlakken te bepalen.

Je verdient het

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als Adviseur Civiele Techniek bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.952,- en € 5.376,- (schaal 10, met ingang van 1 juli 2024);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 dat je in vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten.

Nog sterker met jou

Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór woensdag 22 mei 2024 via de solliciteerbutton. De gesprekken staan gepland op donderdag 6 juni 2024 in de middag.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Gon Eugelink, teamleider. Bel of WhatsApp haar via 06-218 825 35. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Rianda Kuipers-Roosjen 06-15207887.

*Voor deze vacature geldt een gelijktijdige in- en externe werving. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor op de externe kandidaat.

**Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.