Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water

Juridisch Adviseur (FJ&I)


Je schakelt makkelijk tussen verschillende onderwerpen en informatiestromen. Daarbij draai jij je hand niet om voor het geven van het juiste juridisch advies. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en voldoende water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de vacature juridisch adviseur FJ&I bij waterschap Vechtstromen!


Werk met betekenis en uitdaging

Als juridisch adviseur FJ&I ben jij een generalist. Je eerste uitdaging bij ons vind je in digitalisering, archief en privacy. We vragen verder een brede blik van je, waarbij je:

 • Proactief zowel bestuurs- als civielrechtelijke juridische onderwerpen oppakt;
 • Je comfortabel voelt in een breed speelveld van o.a. subsidies, privacy, energie- of omgevingsrecht;
 • Je snel nieuwe dossiers en vakgebieden eigen kunt maken;
 • Collega’s en leidinggevenden effectief en klantgericht adviseert;
 • Deelneemt aan projecten en bijdraagt aan beleidsontwikkeling;
 • Ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied signaleert en “door vertaalt” binnen het team.

Een aantrekkelijke leefomgeving met water

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 550 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als juridisch adviseur kom je te werken in het team Financiën, Juridische Zaken en Inkoop (FJ&I). Je hebt de mogelijkheid om vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en/of Emmen te werken. Ook zijn er ruime mogelijkheden om hybride te werken en daarin wordt je ook goed gefaciliteerd. Bij cluster Juridische Zaken werken 2 strategisch juristen, 2 senior juristen en een WOO-jurist.

Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Jouw toekomstige leidinggevende Linda Claassen zegt hierover: "Je komt in een enthousiast en betrokken team te werken, waarin je de ruimte krijgt om je op een breed gebied in zaken vast te bijten. Dat doe je niet alleen, want we zijn collegiaal, houden van ons vak, werken hard en samen aan onze doelen."

Neem contact op

Dankzij jou

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij een teamspeler die stevig in zijn of haar schoenen staat. In gesprek gaan, gaat je gemakkelijk af, ook bij moeilijke en gevoelige vraagstukken.

Verder:

 • Ben je een zelfstarter die uit zichzelf het contact opzoekt;
 • Heb je een afgeronde juridische HBO/WO opleiding en bij voorkeur werkervaring bij een bestuursorgaan;
 • Zet jij je communicatieve vaardigheden op een effectieve manier in, ook schriftelijk;
 • Is jouw politieke antenne goed afgesteld;
 • Kun jij je inleven in de belangen van verschillende type stakeholders;
 • Houd je de juridische kaders en de belangen van het waterschap scherp in het oog.

Je verdient het

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als juridisch adviseur FJ&I bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.952 en € 5.376;
 • Een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Hier is 8% vakantiegeld bij inbegrepen;
 • De mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • Een telefoon, laptop en iPad in bruikleen en een thuiswerplekbudget van € 850,-
 • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;
 • Een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
 • Een persoonlijk budget van € 6.000, ben je jonger dan 35 dan is dit zelfs € 12.000,-. Dit kun je in een periode van vijf jaar besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten

Nog sterker met jou

Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór maandag 30 juni via de solliciteerbutton. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 9 juli 2024 in de middag.

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een screening behoort tot de procedure.
Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Mieke Van Poll-Lohuis, van team FJ&I. Bel haar via 06-25096428 Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je
terecht bij Gerard Nefkens, HR specialist. Je mag hem ook bellen via telefoonnummer 06-37654915.

* De vacature staat zowel intern als extern gelijk uit, waarbij bij gelijke geschiktheid de interne kandidaat voorrang heeft.

** Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.