Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water

Kostendeskundige


Zie jij het als een uitdaging om de financiële voorspelbaarheid van projecten en onderhoudskosten te vergroten en te borgen? En beschik je over de kennis en expertise om ons te helpen analyseren, verder ontwikkelen en borgen van financiële richtlijnen voor onze investeringsprogramma’s? Solliciteer dan direct op de vacature kostendeskundige bij waterschap Vechtstromen!


Werk met betekenis en verbinding

De kostendeskundige brengt expertise in voor de activiteiten van de programma’s Watersysteem en Waterketen. De kostendeskundige is in staat een bijdrage te leveren aan het opstellen van kostenproducten zoals projectbudgetten, meerjarenramingen en kostenramingen. Daarnaast levert de kostendeskundige een belangrijke bijdrage in het analyseren, (verder) ontwikkelen en uitdragen van de financiële richtlijnen ten behoeve van de beide programma’s. Samen met partners leveren we resultaten voor een aantrekkelijke leefomgeving. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • Strategische adviezen geeft over ontwikkelingen en trends om een volgend project net een beetje beter te kunnen doen;
 • Contacten legt met derden (o.a. collega waterschappen, brancheorganisaties, marktpartijen) t.a.v. kostendeskundigheid en deze onderhoudt;
 • Verantwoordelijk bent voor het opstellen en toetsen van initiële ramingen. Hierbij stuur je diverse collega’s of externe bureaus aan waarbij financiële en technische disciplines bij elkaar worden gebracht voor een integraal beeld en advies;
 • Beleid en richtlijnen ontwikkelt vanuit kostendeskundigheid op basis van landelijke en maatschappelijke beleidsontwikkelingen, deze uitdraagt en toeziet op de naleving ervan;
 • Actief bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de systematiek en werkwijzen omtrent kostencalculaties en ramingen.

Een aantrekkelijke leefomgeving met water

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als kostendeskundige werk je, samen met 40 collega’s in het team Bedrijfsbureau. Je werkt vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wat het zo fijn maakt om in dit team te werken? Jouw toekomstige teamleider Danielle Sikma zegt hierover: Het faciliteert de verbinding tussen programmasturing, opdrachtgeverschap, de uitvoering van projecten en het beheer.

Neem contact op

Dankzij jou

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij analytisch sterk, zelfbewust, samenwerkingsgericht en zakelijk kritisch. Én heb je voor deze vacature:

 • HBO-/WO werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring met het prognosticeren en bewaken van kostenontwikkelingen van projecten en de realisatie hiervan;
 • Kennis van en ervaring met het ontwikkelen en beheren van multidisciplinaire kostenbegrotingsmodellen en reken-/ramingssystematieken;
 • Vaardigheid in het analyseren van ontwikkelingen en opstellen van kostenramingen met analyses, toelichtingen etc.;
 • Vaardigheid in analyseren, samenwerken/netwerken, afwegen van en adviseren over risico’s, onafhankelijk en resultaatgericht werken.

Je verdient het

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want bij een 36-urige werkweek verdien je ook:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 4.385 en € 6.058, schaal 11 (vanaf 1 juli 2024);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 dat je in vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten.

Nog sterker met jou

Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 24 juni aanstaande via de solliciteerbutton hieronder. De gesprekken vinden plaats op 2 juli 2024 in de middag.


Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Danielle Sikma, teamleider Bedrijfsbureau via telefoonnummer 06 - 21 88 24 99. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Saskia Bongaerts.