Procesoperators te gast op de Energiefabriek

Gepubliceerd op 31 maart 2022

Donderdagmiddag 23 maart was een kip-middag. “Kennis In Praktijk” van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk en was er een informatieve middag op de Energiefabriek in Hengelo. Ruim 40 procesmedewerkers en andere belangstellenden uit heel Nederland hadden zich aangemeld om zich bij te laten praten over het project Energiefabriek.

De middag startte met een algemene presentatie over Vechtstromen en de plek van Hengelo daarin. Het verhaal ging veder over de ontwikkeling en realisatie van de fabriek met een toelichting op de werking en de (goede!) prestaties van de Energiefabriek.

Na zo’n uurtje binnen zitten was het hoog tijd om naar buiten te gaan om alles te horen, zien en soms ruiken. Daarvoor stonden op meerdere plekken collega's om alle ins en outs te vertellen over “hun” procesonderdeel.

En dat beviel de bezoekers goed: de laatste groep kwam met bijna een half uur vertraging terug in het hoofdgebouw, waar meer dan genoeg ruimte was om na te praten onder het genot van een drankje en een stevige bal gehakt. De inwendige mens moest immers niet vergeten worden!

Een kleine steekproef onder de vertrekkende gasten gaf aan dat het heel fijn was om weer eens ouderwets met een groep samen te kunnen zijn,  waarbij het complimenten aan onze collega's regende. Het enthousiasme en de deskundigheid werden zeer op prijs gesteld!

Kortom: het was een geslaagde middag, waarin Nederland op een mooie manier kennis kon maken met de Energiefabriek in Hengelo en haar deskundige operators.